Bandys spręsti patalpų klausimą

kabinetasŠakių aklųjų ir silpnaregių draugija jau dvejus metus glaudžiasi Visuomenės sveikatos biuro patalpose. Nors socialinė darbuotoja Gintarė Kasperavičienė situacijos per daug nedramatizuoja, pripažįsta, kad taip būti negali, imtis sprendimų ragina ir tiesioginė jos valdžia. Be to, pastaruoju metu vienu kabinetu tenka dalintis dviem asmenims.

Nuotr. Jau dvejus metus Aklųjų ir silpnaregių socialinė darbuotoja Gintarė Kasperavičienė glaudžiasi Visuomenės sveikatos biure.

Pasak Aklųjų ir silpnaregių draugijos socialinės darbuotojos Gintarės Kasperavičienės, dabartinis darbo kabinetas, esantis Visuomenės sveikatos biuro patalpose, jai patinka. Strategiškai patogi ir vieta.
 
„Šalia ligoninė, patogu žmonėms. Eina pas gydytoją, jei reikia, užsuka čia. Be to, gražiai sutariam su Visuomenės biuru, yra salė, galim ir mes pasinaudoti patalpomis“, – teigė socialinė darbuotoja.

Tačiau tai tik gražioji medalio pusė. Kliūčių kyla, kai reikia įgyvendinti projektus, nes tuomet tiesiog nurodamas fizinio asmens gyvenamasis adresas.

„Mes čia neregistruoti ir prisiregistruoti net negalime. Kai įgyvendiname projektus, tiesiog nurodome kitą adresą. Suprantama, kad taip neturi būti. Be to, ieškoti patalpų ir spręsti šią situaciją ragina ir Kaunas (Šakių filialas priklauso Kauno ir Marijampolės aklųjų ir silpnaregių centrui – red.)“, – pripažino G. Kasperavičienė.  

Negana to, jau kuris laikas Visuomenės sveikatos biure dirba jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų koordinatorius Martinas Eimutis. Būtent jis turi dalintis vienu kabinetu su G. Kasperavičiene.

„Dirbame pakaitomis. Jei esame vienas, tada kito nebūna. Būna, kad Martinas man leidžia dirbti čia, o jis eina į salę. Būna, kad turiu dirbti namuose“, – teigė pašnekovė.

Ji pripažįsta, kad tuomet lėtėja darbo tempas, produktyvumas. Keblumų kartais kyla ir žmonėms, nes nesupranta, kada gali ją rasti darbo vietoje, o kada ne. Be to, interesantus ji priiminėja ne tik darbo vietoje. Aštuoniems draugijos nariams reikia laikas nuo laiko suteikti tam tikrą pagalbą – sumokėti mokesčius, nupirkti maisto produktų. Yra tokių, kurie tiesiog nori išeiti pasivaikščioti, nuvykti į kapus, bažnyčią.

Pasak G. Kasperavičienės, dėl patalpų ne kartą ji kalbėjusi su savivaldybės meru Juozu Bertašiumi, tačiau kol kas ji raminama tik pažadais. „Tai antrus metus jau žada“, – sakė pašnekovė.

„Žinau tą problemą ir ieškau sprendimų“, – tikino rajono vadovas. Jis sakė įpareigojęs vicemerą Edgarą Pilypaitį apžiūrėti centre esančias Šakių vaistinės patalpas, kur galėtų būti įkurdinta ne tik Aklųjų ir silpnaregių draugija, bet ir kitos nevyriausybinės organizacijos.

„Tas pastatas neparduotas ir neaišku, kaip čia su juo bus, vicemeras apžiūrės ir bus aišku. Gal užteks tik einamojo remonto ir padarius keletą kabinetų visiems būtų gerai“, – aiškino J. Bertašius. Jis pabrėžė, kad patalpų reikia ne tik silpnaregiams, bet ir bendruomenių asociacijai, kol vyks remonto darbai, kažkur įsikelti reikės ir Atviram jaunimo centrui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.