Šeimoms – kompleksinės paslaugos

Savivaldybės taryba pritarė dalyvavimui projekte „Bendruomeninių šeimos namų veikla Šakių rajone“. Mūsų rajonui numatyta 244 tūkst. eurų suma.

Pasak Socialinės paramos skyriaus vedėjos Leonoros Pocevičiūtės, šie metai yra planavimo, o veiklos būtų pradėtos įgyvendinti nuo kitų metų. Vedėja informavo, kad savivaldybėje būtų teikiamas kompleksinių paslaugų paketas, į kurį įeitų tokios paslaugos kaip pozityvios tėvystės mokymai, psichosocialinė, krizių įveikimo pagalba, socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo, vaikų priežiūros ir kitos paslaugos.
 
„Pavyzdžiui, viena iš paslaugų – valandinė auklė. Tėvai galėtų atvežti prižiūrėti vaiką, tarkim, keturioms valandoms“, – sakė L. Pocevičiūtė.

Bendruomeniniai šeimos namai vykdytų ir koordinavimo, tarpininkavimo funkciją tarp šeimų ir jau veikiančių įstaigų savivaldybėje. Atskiras darinys nebūtų kuriamas, o reikėtų tik partnerio, pavyzdžiui, Socialinių paslaugų centro, per kurį ir būtų įgyvendinamas projektas. 75 proc. lėšų turėtų būti pritraukiama per nevyriausybinį sektorių.

Nors prieštaraujančių projekto įgyvendinimui nebuvo, Sveikatos ir socialinės politikos komiteto pirmininkas Arvydas Šlėderis teiravosi, kas bus po 2016–2020 m., kai projekto finansavimas baigsis.

„Viskas gerai, bet pagalvokime, ką darysime, kai projektas baigsis, žmonėms patiks teikiamos paslaugos, o mes neturėsime lėšų“, – sakė A. Šlėderis.

Kol kas apie tai nemąstoma, europinės lėšos projekto įgyvendinimui numatytos ketveriems metams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.