Rajonas liko dar be vienos vadovės

pilypaitis cibulskiene
Nuotr. Administracijos direktoriaus pareigas pavaduotoja Inga Cibulskienė ėjo laikinai. Jai po avarijos atsidūrus ligoninėje dabar vienintelis ir nelaikinas vadovas savivaldybėje liko vicemeras Edgaras Pilypaitis.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Šakių rajone neeilinė situacija – negana to, kad kol kas rajonas be mero, be nuolatinio administracijos direktoriaus, tačiau Naujųjų metų išvakarėse į avariją pateko ir Kauno klinikose po daugybinių sužalojimų gydoma laikinai administracijos direktoriaus pareigas ėjusi Inga Cibulskienė. Vicemeras Edgaras Pilypaitis patikino: situacija kontroliuojama, darbai sudėlioti, nors, sužinojus apie nelaimę, streso būta.

Neeilinė situacija

Jau 2016-ieji rajonui buvo neeiliniai: iš pareigų savo noru spalio pabaigoje pasitraukė administracijos direktorius Evaldas Sniečkus, gruodžio 15 d. Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė, kad savivaldybės meras Juozas Bertašius yra kaltas dėl prekybos poveikiu ir po nepalankaus sprendimo pasitraukė iš užimamų pareigų. Buvo kilusi diskusijų banga, kas mero pareigas tarybos sprendimu galėtų užimti laikinai, kol balandžio pabaigoje rajonas išsirinks naują vadovą, tačiau valdančioji dauguma neapsisprendžia dėl tokio kandidato. Ypač baimintasi, kad su nuolatinių vadovų mažuma likusiai savivaldybei nebūtų įvestas tiesioginis valdymas, kai savivaldybės taryba ir jos suformuotos vykdomosios institucijos netenka savo įgaliojimų.

Patyrė avariją

Rodos, viso to būtų maža – Naujųjų metų išvakarėse į autoavariją pateko laikinoji administracijos direktorė I. Cibulskienė. Kaip skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, gruodžio 31 d., apie 20.30 val., kelyje Kaunas–Šakiai, ties Lekėčiais, I. Cibulskienės vairuojama „Mazda II“ atsitrenkė į medį, o ji pati liko prispausta automobilyje. 1981 m. gimusi moteris išlaisvinta ir perduota Kauno medikams. Moteriai lūžo koja, ji patyrė daugybinius kūno sužalojimus, prireikė ne vienos operacijos ir kol kas gydoma reanimacijoje. Kiek žinoma, Intensyvios terapijos skyriuje ji dar turėtų praleisti savaitę.

Vicemeras Edgaras Pilypaitis pasakojo, kad su pačia nukentėjusiąja susisiekti nepavyko, tačiau jam skambino I. Cibulskienės tėtis.

„Tėtis pasakė, kad ji reanimacijoje, yra sąmoninga, būklė stabili. Tačiau akivaizdu, kad ji gydysis ne mėnesį ir ne du“, – žiniomis apie laikinąją administracijos direktorę dalijosi mero pavaduotojas.

Situacijos nedramatizuoja

Vicemeras pripažino, kad pirmadienį ryte, sužinojus apie įvykį, savivaldybėje jautėsi stresinė situacija ir viskas atrodė gana baugiai, tačiau jis sušaukė posėdį, kurio metu buvo paskirstyti darbai, aptarta situacija tiek iš juridinės, tiek ūkinės pusės. Antradienį, pasak E. Pilypaičio, tuo klausimu sušaukta ir koalicija, informuoti tarybos nariai.

„Mūsų dar spalio 28 d. sprendimu buvo numatyta, kad, pareigų negalint eiti I. Cibulskienei, jas eitų Biudžeto ir turo skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė. Tą ji sėkmingai kelinta diena ir daro“, – komentavo mero pavaduotojas, kuris vienintelis savivaldybėje pareigas eina ne laikinai.

Jis patikino, kad jokių strateginių dalykų be tiesiogiai išrinkto mero ir jo suformuotos komandos likusieji daryti negali, nes tai būtų netikslinga, tad dabar svarbiausias uždavinys – užtikrinti stabilų savivaldybės administracijos funkcijų atlikimą.

„Jei viskas taip ir vyks be jokių trikdžių, iki sausio 27 d., kuomet numatytas eilinis tarybos posėdis, mes nieko daugiau ir nekeičiam“, – patikino E. Pilypaitis, pabrėžęs, kad kol kas nėra kažkokių neeilinių, neišsprendžiamų klausimų, tad jis nusiteikęs optimistiškai ir situacijos nedramatizuoja.

Pasiteiravus apie laikiną merą, vicemeras kalbėjo: „Turime išaiškinimą, kad iš principo tas laikinasis meras kitokių funkcijų, ką galiu ir aš, neįgauna. Jis būtų reikalingas, jei aš negalėčiau eiti pareigų. Aišku, jis gautų mero atlyginimą. Tai gal mes norime paskatinti kokį tarybos narį? Politiniais sumetimais, jei, tarkim, koalicija išreikštų nepasitikėjimą manimi, jie, kaip didžioji frakcija, galėtų siūlyti savo kandidatą. Kol kas nepasitikėjimo lyg ir nėra.“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.