Keičiasi išmokų mokėjimas

Šakių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrius primena, kad nuo 2017 m. sausio 1d. įsigaliojo Išmokų vaikams įstatymo pakeitimas.

Išmokų vaikams mokėjimas pratęstas vaikams nuo 7 iki 18 m., šeimoje auginant ir (ar) globojant vieną ar du vaikus – vertinant šeimos gaunamas pajamas, kai jos yra mažesnės kaip 153 Eur vienam asmeniui per mėnesį. Šeimoms, auginančioms ir (ar) globojančioms tris ir daugiau vaikų išmoka vaikui – nuo gimimo dienos iki 18 metų bus skiriama nevertinant šeimos gaunamų pajamų.      
Išmokos vaikui dydžiai nesikeičia: nuo gimimo dienos iki 2 metų – 28,50 Eur; nuo 2 metų iki 18 metų – 15,2 Eur.  

Be to, kaip informuoja Socialinės paramos skyriaus vyresnioji specialistė Renata Reilienė, bus mokamos dar dvi naujos išmokos – besimokančio asmens vaiko priežiūrai ir gimus vienu metu daugiau kaip vienam vaikui. Išmoka besimokančio asmens vaiko priežiūrai bus mokama tėvams, kurie yra iki 26 m. ir mokosi profesinėje ar aukštojoje mokykloje, arba iki 30 m. – doktorantūroje ar rezidentūroje – išmoka sieks 152 Eur. Ją gaus tie kurie pagal Lietuvos Respublikos ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą neturi teisės gauti vaiko priežiūros išmokos. Ši išmoka bus mokama iki 1 metų.

Išmoka besimokančio ar studijuojančio asmens vaiko priežiūrai neskiriama, kai kitam iš vaiko tėvų (įtėvių) ar globėjui už tą patį vaiką paskirta vaiko priežiūros išmoka pagal Lietuvos Respublikos ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą.

Vienu metu šeimoje gimus dviem vaikams bus skiriama 4 bazinių socialinių išmokų dydžio išmoka per mėnesį – 152 Eur. Vienu metu gimus daugiau kaip dviem vaikams, išmokos dydis atitinkamai bus didinamas 4 bazinių socialinių išmokų dydžiu. Ši išmoka bus mokama iki 2 metų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.