Griškabūdiečių prašymas buvo išgirstas

griskabudieciai
Nuotr. Griškabūdietė Daiva Rimaitytė (stovi) tarybos narių teiravosi, kodėl žmonėms neleidžiama ramiai gyventi, o vėjo jėgainės, išskyrus triukšmą, neatneš jokios naudos.


Antradienį į posėdį susirinkę rajono savivaldybės Ūkio bei Regioninės plėtros jungtinio komiteto nariai diskutavo apie prie Griškabūdžio planuojamas vėjo jėgainių statybas. Po ilgų aptarinėjimų, svarstymų priimtas sprendimas.
 
Ši istorija prasidėjo dar kovo mėnesį, kai Marijampolėje registruota UAB „Dalvaja“ griškabūdiečiams pristatė savo planus šalia miestelio statyti šešias vėjo jėgaines. Verslininkams ši vieta labai tiko: yra kelias, aukštos įtampos linija, transformatorinė. Tuo metu priekaištų dėl tokių statinių iškilimo prie miestelio gyventojai neturėjo.

Lapkričio 18 d. vykusiame antrajame susitikime, į kurį atvyko pats UAB „Dalvaja“ direktorius Saulius Kavaliauskas, dalyvavo vos keli miestelio gyventojai. Tuomet jie domėjosi, koks bus vėjo jėgainių keliamas triukšmas, nes jų statybų vieta numatyta vos už 200 m nuo gyvenamųjų namų. Susitikime dalyvavusi UAB „Ekosistema“ inžinierė-visuomenės sveikatos specialistė Neda Nemirovienė gyventojus nuramino, kad vėjo jėgainės nedaro jokio neigiamo poveikio aplinkai.

Po savaitės griškabūdiečiai dar kartą rinkosi į susirinkimą: vieni buvo už vėjo jėgaines, kiti – šiukštu prieš tokias statybas. Griškabūdiečiai ir šįsyk nenusprendė, kuriuo keliu pasukti: ar priimti verslininkų pasiūlymus, kurie pažadėjo prisidėti ir prie bendruomenės gerovės (išvalyti tvenkinį ir įrengti prie jo paplūdimį, pagerinti kelių būklę ir finansiškai paremti kitų visuomeninei reikalingų objektų sutvarkymą), ar eiti kitu keliu – kreiptis į rajono savivaldybės tarybą, kad vėjo jėgainių Griškabūdyje nebūtų.

O, bet, tačiau... Rodos, ketvirtas kartas nemelavo, mat antradienį posėdyje dalyvavusi grupelė griškabūdiečių ir seniūnas Saulius Naumavičius išreiškė savo poziciją – nori, kad vėjo jėgainės būtų statomos toliau nei 200 m nuo miestelio.

Tiesa, bet ir toks variantas ne visiems gyventojams būtų priimtinas, juk yra ir tokių, kurie gyvena vienkiemiuose ir vėjo jėgainės atsirastų šalia jų sodybų. Štai nuo Griškabūdžio apie 2 km gyvenanti Daiva Rimaitytė tarybos narių teiravosi: „Jūs dabar man norit pasakyti, kad aš turiu išsikraustyti iš savo gyvenamosios vietos? Kas pirks mano namą? Ar tikrai nėra kitos vietos, kur jas būtų galima statyti? Kodėl jūs nenorit leisti žmonėms ramiai gyventi? Kokią naudą mums tai atneš? Triukšmą.“

Po ilgiau nei valandą trukusių tarybos narių ir griškabūdiečių diskusijų buvo priimtas protokolinis sprendimas, jog Griškabūdžio miestelis turėtų apskritai būti pašalintas iš rajono savivaldybės teritorijos bendrojo plano kaip zona, kurioje būtų galima statyti vėjo jėgaines. Tokį norą griškabūdiečai buvo pareiškę ir gruodžio 1 d. vykusio susirinkimo Griškabūdyje metu.

Žinoma, tokiam siūlymui rajono savivaldybės tarybos posėdyje sausio 27 d. turės pritarti likusieji tarybos nariai. Teritorijos bendrojo plano sprendinių aptarimui viešas susirinkimas su visuomene vyks vasario 14 d.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.