Padidino baudas už karantino pažeidimus

Nesilaikantiems privalomojo karantino nuo šiol teks gerokai patuštinti pinigines. Antradienį Seimas pritarė siūlymui didinti baudas už privalomojo karantino nesilaikymą.

Nuo šiol už pažeidimą, sukėlusį pavojų išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms, asmenims galės būti skiriama bauda nuo 500 iki 1 tūkst. 500 eurų, juridiniams asmenims – nuo 1 tūkst. 500 iki 6 tūkst. eurų. Iki šiol baudos fiziniams asmenims siekė iki 140 eurų, įmonėms – iki 600 eurų. Jas galėjo skirti visuomenės sveikatos specialistai.
 
Už savivaldybių tarybų sprendimų ar savivaldybių administracijų direktorių įsakymų dėl kovos su žmonių užkrečiamųjų ligų protrūkiais ir epidemijomis nevykdymą ar vykdymą ne laiku asmenys galės būti baudžiami bauda nuo 250 iki 800 eurų, juridiniai asmenys – nuo 800 eurų iki 1 tūkst. 500 eurų baudomis.

Didėja baudos ir už statutinių valstybės tarnautojų (policijos ar žvalgybos pareigūnų) teisėtų nurodymų ar reikalavimų nevykdymą – gyventojams baudos gresia nuo 200 iki 500 eurų, o įmonėms – nuo 500 eurų iki 1 tūkst. 500 eurų. Įstatymo Administracinių nusižengimų kodekso pataisos numato, kad teisę surašyti nusižengimų protokolus turėtų ne tik policija, bet ir kiti pareigūnai.

Tiesa, Seime pritrūko balsų sugriežtinti laisvės atėmimo bausmes, jei dėl taisyklių pažeidimų išplistų susirgimas – dabar už tai gresia iki trejų metų nelaisvės, Teisingumo ministerija maksimalią bausmę siūlė didinti iki penkerių metų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.