Saviizoliacijoje – 111 piliečių

juskaitis2
Penktadienio žiniomis, savivaldybė vietas saviizoliacijai buvo suteikusi devyniems rajono piliečiams. Du piliečiai saviizoliacijos terminą savivaldybės patalpose jau baigė.

Pasak Ekstremaliųjų situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, ketvirtadienį per Klaipėdos jūrų uostą į rajoną grįžo penki žmonės, iš jų du parsivežė savivaldybės transportas. Du iš jų turėjo kur izoliuotis savo aplinkoje, trys saviizoliacijai pasiprašė patalpų savivaldybės. R. Juškaitis informavo, kad pagal gautą Nacionalinio visuomenės sveikatos centro suvestinę iš viso saviizoliacijoje yra 111 asmenų, tačiau duomenys gali būti ne galutiniai.

Pirmadienį į Klaipėdą savivaldybės transportas vėl turėjo būti siunčiamas – grįžo dar du piliečiai. Tiesa, R. Juškaitis sako, jog būtų gerai informaciją gauti koncentruotai ir žinoti, kiek ir kada mūsų piliečių grįžta, tačiau bendros sistemos nėra, tad kartais tenka važiuoti ir dėl dviejų žmonių. Be to, kiti apie grįžimą ir neinformuoja, o parvykimą organizuojasi savo transportu.

Beje, dėl triskart pakeistų reikalavimų saviizoliacijos patalpoms, mūsų rajone pirminis jų skaičius, siekęs kone 100 vietų, gerokai sumažėjo. Dabar numatyta, kad kiekvienas žmogus gyventų atskirame, o ne bendruose kambariuose ir kad kiekvienam būtų atskiras sanitarinis mazgas. Visgi esant poreikiui savivaldybė dar galėtų patalpas parūpinti iki 20 žmonių. Jei poreikis būtų dar didesnis, kaip sakė Operacijų vadovas, numatyta naudotis kaimo turizmo sodybų paslaugomis.
Pagal pakeistą tvarką už parvykėliams suteikiamas paslaugas planuojama dengti iš Valstybės rezervo. Paslaugos kaina už parą viešbučiuose negali viršyti 35 eurų +PVM už parą. Šakiuose patraukliausias kainas, pasak R. Juškaičio, pateikė „Jundula“, kurioje ir šiuo metu yra besiizoliuojančių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px