Saulės elektrines įsirengs dar daugiau rajono įstaigų

Kai kurios rajono įstaigos jau anksčiau išreiškė norą įsirengti atsinaujinančių energijos išteklių šaltinius ir teikė paraiškas paramai gauti. Paaiškėjo, kad saulės jėgaines nori įsirengti dar septynios švietimo įstaigos ir Šakių ligoninė.

Valstybinės įstaigos gali teikti paraiškas paramai gauti iš 2021 m. Klimato kaitos programos lėšų.  
 
Dabar saulės elektrines norėtų įsirengti Sintautų bei Gelgaudiškio pagrindinės ir Šakių ,,Varpo“ mokyklos, Lukšių Vinco Grybo ir Griškabūdžio gimnazijos, Lekėčių ir Kriūkų mokyklos-daugiafunkciai centrai ir Šakių ligoninė. Pasak savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo Arvydo Šlėderio, tai papildomas kvietimas teikti paraiškas, o pernai rugsėjį rajono taryba patvirtino visą sąrašą įstaigų, kurios teikė paraiškas paramai gauti, tačiau šių dabar minimų įstaigų tame sąraše nebuvo, nes jie nespėjo į ankstesnį kvietimą. Visuomeninės ir gyvenamosios paskirties pastatų, kurie nuosavybės teise priklauso valstybei, savivaldybėms, tradicinėms religinėms bendruomenėms, bendrijoms ar centrams įsirengti saules elektrines Energetikos ministerija skyrė 15 mln. eurų. Savivaldybei prie atsinaujinančių energijos išteklių įrengimo reiktų prisidėti 20 procentų savo lėšomis.

Energetikos ministerija skelbia, kad papildomas finansavimas saulės elektrinių įrengimui skiriamas ne tik įstaigoms – papildomai 2,4 mln. eurų skiriama gyventojams, kurie iki balandžio teikė paraiškas saulės elektrinėms įsirengti, tačiau, pritrūkus finansavimo, buvo įtraukti į rezervinį sąrašą. Tokių žmonių yra apie 2 tūkst. 500. Praėjusiu etapu 881 gyventojui buvo išdalinta 1,5 mln. eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px