Pajudėjo Griškabūdžio miestelio gatvės tvarkymo reikalai

Spalio pradžioje Lietuvos automobilių kelių direkcija (Kelių direkcija) paskelbė, jog pasirašė 25-ias rangos darbų sutartis. Dvi iš jų susijusios ir su Šakių rajonu – surasta įmonė, kuri darys Griškabūdžio miestelio Jablonskio gatvės ir sankryžos kapitalinį remontą.
 
Griškabūdžio miestelio centre esančią gatvę savivaldybė negalėjo tvarkyti įgyvendinant miestelio projektą, tad ji liko nekokios būklės. Savivaldybė kurį laiką turėjo derėtis su šios gatvės savininku – Kelių direkcija, kad gatvė galų gale būtų sutvarkyta. Techninis projektas buvo parengtas, tačiau darbų ilgokai nepavyko nupirkti, tad apie pasirašytą sutartį su rangovu UAB „Parama“ paskelbta tik dabar ir teigiama, kad darbai netrukus prasidės. Pagal techninę specifikaciją numatyta, jog, pasirašius darbų sutartį, darbai turi būti atlikti per dešimt mėnesių, išskaičiavus šaltąjį periodą, kada dėl oro sąlygų negalima dirbti gatvėse.
 
Įgyvendinant J. Jablonskio gatvės sutvarkymo darbus, miestelyje atsiras naujų šaligatvių, prie kultūros centro pastato bus susiaurintas šaligatvis ir įruošta automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje bus stovėjimo vieta ir neįgaliesiems. Bus panaikinti visi grioviai, nes bus įrengtas požeminis drenažas, o tai leis seniūnijai lengviau prižiūrėti, šienauti aplink kelią esančią teritoriją. Gatvės gale, prie autobusų stovėjimo aikštelės, bus įrengta žiedinė sankryža. Su šios gatvės savininku savivaldybė derėjosi dėl to, kad po remonto ji būtų perduota savivaldybės žinion ir atsakomybėn. Kapitalinis gatvės remontas ir sankryžos įrengimas atsieis beveik 1 mln. eurų, tiksliau, 992 tūkst. eurų. Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius sako, jog kol kas darbai miestelyje dar neprasidėjo, o ir geriau būtų, kad jie be pavasario neprasidėtų, nes gyventojams sukeltų nepatogumų, kai dėl šaltojo periodo darbus tektų stabdyti, o miestelis liktų iškasinėtas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.