Naujieji sutikti gana ramiai, bet medikų pagalbos šaukėsi padauginę alkoholio

fejerverkai egle
Šakiečiai neatsisakė galimybės Naujuosius pasitikti miesto skvere prie šventinės eglutės, kur kad ir apniukusį dangų nudažė šventiniai fejerverkai. V. Venslovaičio nuotr.


Naktį iš penktadienio į šeštadienį šalis pasitiko 2022-uosius. Pernai naujųjų pasitikimas buvo karantininis ir išskirtinai tylus, Naujųjų išvakarėse kelioms valandoms buvo užgesinta ir miesto eglė, tad šiais metais miestelėnai bei svečiai džiaugėsi galimybe susirinkti miesto skvere, prie žaliaskarės, kur sutvisko ir fejerverkai.
 
Tiesa, šįkart kai kurie miestai Naujuosius nusprendė pasitikti tvariau, neteršiant aplinkos, be savivaldybių finansuojamų fejerverkų, skatinant ir pavienius žmones „mažiau šaudyti pinigus į orą“, būti draugiškesniems aplinkai. Taip elgtis nusprendė sostinė, Birštonas, Alytus, paskutinės metų dienos popietę fejerverkus nuspręsta atšaukti ir Kaune. Šakių savivaldybė fejerverkų neatsisakė, miestelėnus ir svečius kvietė susitikti prie eglutės, juos šaudė ir pavieniai šakiečiai. Tiesa, oro sąlygos buvo itin nekokios, nes fejerverkai skendo rūke ir jų grožį stelbė dulksna.

Pasak savivaldybės Centralizuotos buhalterijos skyriaus vedėjos Vitalijos Tumienės, šiais metais savivaldybei fejerverkai atsiėjo 2 tūkst. 500 eurų, 2019-aisiais fejerverkams buvo skirta 1 tūkst. 700 eurų.

Specialiųjų tarnybų atstovai tikina, kad mieste Naujieji sutikti be didesnių incidentų, nors darbo buvo, ypač medikai neturėjo laiko poilsiui. Štai Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Rimgaudas Lebedžinskas teigė, kad šiek tiek didesnis iškvietimų skaičius jautėsi gruodžio 31 ir sausio 1 dienomis.

„Šiaip tai jaučiamas koronos pakilimas ir buvo specifiniai iškvietimai. Daugiausiai persigėrę ir persivalgę pacientai, kuriuos užtekdavo apžiūrėti ir pagalbą suteikti vietoje. Vieną pagirios kamuoja, kitam skrandis negaluoja. Tai dažniausiai tokie“, – darbo specifiką šventinį savaitgalį apibūdino R. Lebedžinskas.

Kaip informavo Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus vyresnioji slaugos administratorė Irena Petrauskienė, naujametinę naktį darbo netrūko, daugiausiai buvo neblaivių pacientų ir besikreipusių dėl įvairių traumų, kurios, anot pašnekovės, laimei, buvo nedidelės.

Po šalį stingdžiusių šalčių sugrįžo šiluma. Temperatūra svyravo apie 0 laipsnių, o tai leido formuotis plikledžiui, todėl sekmadienį gatvėse buvo ypač slidu.

„Slidumo traumos pasimatė jau nuo pirmadienio ryto, dėl įvairių sužalojimų pirmadienio rytą kreipėsi jau penki žmonės“, – trumpai komentavo I. Petrauskienė.

Rajono ugniagesiai informavo, kad Naujųjų metų naktis praėjo be didesnių incidentų. Tiesa, sausio 2 d., visai prieš vidurnaktį, ugniagesiai vyko į Žvirgždaičius, neblaivus pilietis grasino padegti namus ir nusižudyti, laimei, pranešimas nepasitvirtino.
Sausio 1–2 d. rajono ugniagesiai talkino kaimynams, vyko į pagalbą į Skirsnemunę (Jurbarko r.) ir Pilviškius (Vilkaviškio r.).  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.