„Linelio“ nariai aptarė praėjusius metus

Trečiadienį Šakių ligoninės salėje į ataskaitinį susirinkimą rinkosi cukralige sergančiųjų klubo „Linelis“ nariai. Klubo nariai ne tik išklausė pirmininkės Birutos Jančaitienės finansinę ir veiklos ataskaitą už 2021 m., bet aptarė ir šių metų planus.

Susirinkimo pradžioje Šakių ligoninės gydytoja endokrinologė Daina Bagdonienė supažindino su naujovėmis, kurios susijusios su medicinos priemonių prieinamumu cukriniu diabetu sergantiems pacientams, šiais metais numatomais priemonių kompensavimo pasikeitimais.
 
Pasak „Lineliui“ jau 19 metų vadovaujančios B. Jančaitienės, šiuo metu klubui priklauso 128 nariai. 2021 m. į klubą buvo priimti keturi nauji nariai, tiek pat išėjo į Amžinybę.

„Pernai dėl karantino mūsų veikla sumažėjo, dėl mūsų pačių saugumo neorganizavome didesnių kelionių, tačiau veikla nebuvo visiškai sustojusi“, – sakė B. Jančaitienė, paminėjusi ir įgyvendintą projektą „Gera cukrinio diabeto kontrolė – komplikacijų prevencija“.

Birželį pagal Lietuvos diabeto asociacijos Neįgaliųjų asociacijų veiklos rėmimo programą klubo nariai dalyvavo cukriniu diabetu sergančiųjų savarankiško gyvenimo įgūdžių ugdymo mokymuose Vilkaviškyje. Penki klubo nariai važiavo į Birštono Vytauto SPA, trys klubo narės dalyvavo šešių dienų diabeto kontrolės mokymo stovykloje Druskininkuose.

Lapkričio mėnesį Šakiuose buvo paminėta Pasaulinė diabeto diena. Klubo prašymu, lapkričio 14 d. mėlyna spalva nušvito savivaldybės pastatas. Pasak klubo pirmininkės, ir toliau atliekami profilaktiniai cukraus kiekio kraujyje tyrimai rajono visuomenei. Pernai atlikti 285 tyrimai.

„Susitarus lankėm sunkiai sergančius klubo narius namuose“, – pasakojo B. Jančaitienė.

Pernai klubas surinko 343 eurus iš 1,2 proc. gyventojų pajamų mokesčio. Klubo nario mokesčio surinkti 308 eurai, jį sumokėjo tik 62 klubo nariai.

Susirinkimo metu „Linelio“ nariai jau susiplanavo šiųmetes veiklas: važiuos į Kudirkos Naumiesčio sveikatingumo centrą, numatę apsilankyti Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje ir pasižiūrėti filmą „Angelų takais“, taip pat ketina vykti į mokymus, daugiau keliaus. Klubo nariai atnaujino ketvirtadienio susirinkimus kabinete, jų metu siuva, klausosi paskaitų, diskutuoja įvairiais su cukriniu diabetu susijusiais klausimais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.