Aštuntokės ragina pėsčiomis susipažinti su Šakiais

verpecinskaite rupeikaite
Iš kairės: „Varpo“ mokyklos aštuntokės Austėja Verpečinskaitė ir Gintarė Rupeikaitė pačios mėgsta aktyvų laisvalaikį, o paskatintos mokytojos sukūrė maršrutą po Šakius. D. Pavalkio nuotr.

Šakietės, „Varpo“ mokyklos aštuntokės Austėja Verpečinskaitė ir Gintarė Rupeikaitė dar per karantiną vaikščiojimo #walk15 programėlėje sukūrė maršrutą ,,Pažink Zanavykijos sostinę – Šakius“, o mokykla skatina jį išbandyti kiekvieną šakietį ar miesto svečią.
 
Mobiliosios programėlės #walk15 tikslas – įkvėpti kuo daugiau vaikščioti ir dalyvauti žingsnių iššūkiuose. Tai buvo ypač aktualu karantininiu laikotarpiu, kai dažnas buvo įkalintas namuose, o socialinis gyvenimas gana stipriai apribotas. Dalyvauti bendruomenę žingsniavimo iššūkyje skatino ir „Varpo“ mokykla. Būtent aštuntoji a klasė tarp mokyklos klasių nužingsniavo daugiausiai, A. Verpečinskaitė su G. Rupeikaite buvo vienos iš žingsniavimo lyderių, o klasė už pasiekimus apdovanota ekskursija. Merginos sako kasdien nueidavusios po 40 tūkst. žingsnių, o per karantiną siekiant šių rezultatų tekdavo ratus sukti ir kieme ar net kambary. Tad, paskatintos kūno kultūros mokytojos Rasos Matusienės, jos ėmėsi iniciatyvos sukurti mokyklos iššūkį.

„Tarėmės su draugėm, pačios vaikščiojom, žiūrėjom, kad objektai būtų patrauklūs, rinkome informaciją apie juos“, – sako aštuntokės ir sutinka, kad tai buvo iššūkis ir joms, bet malonus ir įdomus.

Jų maždaug per mėnesį sukurtą maršrutą sudaro 4 tūkst. 500 žingsnių, nurodama, kad jis įveikiamas per pusvalandį. Moksleivės sako vis dažniau sulaukiančios kitų mokinių replikų, kad vienas ar kitas varpietis maršrutą jau įveikė, tad geri atsiliepimai išties glosto širdį.

A. Verpečinskaitė svarsto, kad patiems šakiečiams iššūkis galbūt nėra įdomus, nes objektus ir lankytinas vietas žino mintinai, tačiau merginos sako, jog pasidomėti buvo naudinga pačioms, nes apie kai kuriuos mieste esančius objektus anksčiau tiesiog nesusimąstydavo. Pavyzdžiui, liepų alėjos pabaigoje stovintis jubiliejinis akmuo ar prie savivaldybės stovintis paminklas su signatarų parašų faksimilėmis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.