Klausimas atviras: ar automobilių stovėjimo aikštelės bus atvertos jaunimui?

aiksteles stovejimas
Šakiuose didžioji dalis ženklų prie automobilių stovėjimo aikštelių nurodo, kad čia galima stovėti tik iki 22 val., tad svarstoma, ar nereikėtų jų nuimti arba pailginti stovėjimo laiką. D. Pavalkio nuotr.

Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Savivaldybės vicemeras Darius Jakavičius ne pirmą kartą prabyla apie prie automobilių stovėjimo aikštelių sudėtus ženklus, kad jose galima stovėti iki 22 val., tad jaunimui tarsi nėra vietos mieste ir jiems tenka glaustis vienoje iš už miesto esančių degalinių. Todėl svarstoma, ar laiką ribojantys ženklai tikslingi.

Šį klausimą D. Jakavičius kėlė spaudos konferencijos metu pirmadienį, apie tai buvo kalbėta dar rugsėjo pradžioje vykusiame rajono savivaldybės Jaunimo reikalų tarybos posėdyje.

„Kalbant apie miesto gyventojus, norinčius tamsiu paros metu arba vasarą nuo 22 val. gyventi visiškoje ramybėje, anksčiau buvo nueita lengviausiu keliu – praktiškai uždarant visas miesto erdves jaunimui, tačiau, atsižvelgiant į jų poreikius, vietos ir jiems turėtų būti palikta“, – ne kartą pabrėžė vicemeras.

Visgi neaišku, kaip į galimas permainas reaguotų gyventojai, nes būtent reaguojant į jų skundus dėl triukšmo mieste ir atsirado daugelis ženklų, kurie po 22 val. stovėti gatvėje ar aikštelėje draudžia.

Pasak D. Jakavičiaus, žiūrint į tai, kad ir naujametiniai fejerverkai, ir kai kurie renginiai Šakių kultūros centre baigiasi vėliau nei 22 val., automobiliai čia stovėti jau realiai nebegali, nes pažeidžiamos Kelių eismo taisyklės.

„Aš kaip lukšietis galiu pasakyti, kad Lukšiuose tokių ženklų nėra ir yra erdvių, kuriose jaunimas stovi. Tai aikštelė prie vaikų darželio ir aikštelė miestelio centre, ir prie buvusių kultūros namų. Lyg ir išsitenkama, ir neatsitinka jokių didelių incidentų. Nors vienas kitas gal ir buvęs per keletą metų, teko girdėt“, – kalbėjo D. Jakavičius, keldamas klausimą diskusijai, kodėl Šakiuose po 22 val. daugelyje vietų bei aikštelių negalima sustoti ir stovėti.

Nors šiuo metu rajone yra beveik 5 tūkst. jaunų žmonių nuo 14 iki 29-erių metų ir tai sudaro 20 proc. mūsų krašto visuomenės, tačiau, pasak D. Jakavičiaus, šiuo metu tas amžius keliamas aukštyn, o „pagal Prūsaitį jaunu galima laikyti iki 39-erių“. Galimybių šiam amžiaus tarpsniui praleisti laisvalaikį Šakiuose, vicemero nuomone, nėra.

Jaunimo atstovas Gytis Matusevičius ėmėsi iniciatyvos išsiaiškinti jaunimo poreikius, ko jiems trūksta Šakiuose ir aplinkiniuose miesteliuose, kur ir kaip jie norėtų leisti laisvalaikį. G. Matusevičius pritarė vienam iš pasiūlymų pailginti stovėjimo laiką kai kuriose automobilių stovėjimo aikštelėse Šakiuose, tačiau šiuo metu kreiptis į rajono savivaldybės Eismo saugumo komisiją ar imtis kažkokių konkrečių veiksmų kol kas neketinama, pirmiau planuojama per jaunimo organizacijas apklausti jaunimą.

„Man pačiam yra tekę kalbėtis su jaunimu apie pramogas, kurių Šakiuose nėra. Vienas iš pavyzdžių būtų kino teatras po atviru dangumi. Anksčiau tai vykdavo parke, per karantiną filmą galėdavom žiūrėti iš automobilių, o dabar toks dalykas dingo, todėl norėtųsi susigrąžinti“, – kalbėjo G. Matusevičius, pabrėždamas, kad ne tik jaunimas ateidavo į parką pasižiūrėti kino, susirinkdavo nemažai ir vyresnio amžiaus žmonių.

Naujasis savivaldybės Eismo saugumo komisijos pirmininkas, vicemeras Egidijus Peleckis patvirtino, kad šis klausimas dar nepradėtas svarstyti, laukiama iniciatyvos iš jaunimo pusės – ar jie norėtų rinktis kur nors mieste, kad nereiktų būriuotis kažkur pakampiais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.