Seniūnijose darbų ratas sukasi

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Šį kartą rajono seniūnai į jau ketvirtą išvažiuojamąjį pasitarimą rinkosi pas kolegą Lekėčiuose. Iš aptartų problemų aktualiausios – atliekų, žvyrkelių tvarkymas.

Pasidalinti prabėgusio mėnesio darbais, aptarti einamuosius reikalus rajono seniūnai kartu su savivaldybės administracijos direktoriumi Vytautu Ižganaičiu bei vicemeru Egidijumi Peleckiu rinkosi Lekėčių seniūno Ričardo Krikštolaičio valdose, Lekėčių moterų klubo „Kulinarinio paveldo namuose“.

Pasitarimo pradžioje administracijos direktorius padėkojo seniūnams už prisidėjimą rengiant šventę „Zanavykų obuolinės“ bei gimtadienio proga pasveikino Lukšių seniūną Vytautą Andziulevičių.

Priėjus prie seniūnijų problemų gvildenimo, Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius užsiminė, kad atliekų vežėjai nesilaiko grafiko apvažiavimo būdu surinkdami didelių gabaritų atliekas. Seniūno teigimu, stambiagabaritės atliekos miestelyje prie gyventojų namų stovėjo kone dvi savaites.

„Turim du medžius kapinėse, kuriuos reikia šalinti. Baiminuosi, kad įmonė „Arbora“ darbų imsis prieš pat Vėlines. Tuomet sulauksim ir gyventojų nepasitenkinimo“, – problemą kėlė Žvirgždaičių seniūnė Giedrė Snudaitienė.

Administracijos vadovas turėjo pastabų Lukšių seniūnui dėl miestelio tvarkymo projekto metu įrengtų ir vis dar užrakintų viešųjų tualetų. Seniūnas V. Andziulevičius teisinosi, kad projektas dar nepriduotas.

V. Ižganaičiui pasiteiravus apie žvyrkelių greideriavimo reikalus, dauguma seniūnų tvirtino, kad esant sausai kelio dangai greideriuoti žvyrkelius yra netikslinga, tad laukiama lietaus.

„Pas mus yra labai intensyvus transportas, kadangi vyksta elektros perdavimo linijos statyba. Deja, nieko jie su mumis nederina, turime keliuose ištisai budėti. Žemdirbiai taip pat ima kukurūzus, nepažiūri nuovažų. Kartais susitariam geranoriškai, bet jei nieko nedarytume, tai kelius sugadintų nepataisomai“, – pasakojo Sudargo seniūnė Rita Grigaitienė.

Kolegei pritarė ir Barzdų seniūnė Jurgita Didžiulienė pridurdama, kad melioratoriai taip pat kartais nederindami ima ir perkasa kokį kelią. Administracijos direktorius turėjo pastabų Šakių seniūnui Daliui Jasevičiui, kad po šventės „Zanavykų obuolinės“ prie savivaldybės liko šiaudų kupstai bei išvartyti konteineriai. Seniūnas informavo, kad numatytos Plieniškių kapinėse pjauti nudžiūvusios eglės, pasidžiaugė, kad nuo rugsėjo pradžios dirba naujas seniūnijos darbų vadovas Renatas Grigaitis. Slavikų seniūnas Redas Juškaitis pasidžiaugė pasiūlyta geranoriška „Varpo“ mokyklos vadovo pagalba – rudenį su lapų pūtikais padėti prižiūrėti mokyklos teritoriją. Gelgaudiškio seniūnas Valdas Dumčius informavo, kad pradėta vežti iš Gelgaudiškio dvaro parko miško iškirsta mediena, apgailestavo, kad seniūnija neturi žaliųjų atliekų surinkimo aikštelės, sugedęs ir seniūnijos automobilis.

„Iš septynių, šiandien atidirbinėjančių už pašalpas, trys apie dešimtą valandą buvo visiškai neblaivūs. Kiek mes galim tą toleruoti ar netoleruoti?“ – problemą išsakė Barzdų seniūnė J. Didžiulienė.

Vicemeras E. Peleckis užsiminė, kad rajone statoma ne viena biojėgainė, svarstė, kad galbūt  įrenginiams bus reikalinga žalioji masė, tai padės seniūnams atsikratyti žaliosiomis atliekomis. Vicemeras taip pat informavo, kad numatomas gauti finansavimas ir dar šiemet bus išvežtos gyventojų sukauptos šiferio atliekos.

„Seniūnijoje darbų ratas sukasi“, – reziumavo Lekėčių seniūnas R. Krikštolaitis pridurdamas, kad ruošėsi įrengti gaisrinius hidrantus, tačiau laiku susisgribo ir atsisakė šios minties dėl nepakankamo vandens debito.

Seniūnai pasidžiaugė, kad kol kas sklandžiai vyksta seniūnaičių rinkimai. Vėliau seniūnai aplankė Lekėčių seniūnijos lankytinas vietas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.