Valstybė finansuos ir mūsų bendruomenių projektus

Rugsėjo 16 dieną Žemės ūkio ministerija skyrė paramą 154 kaimo bendruomenių projektams, kuriuos finansuos valstybės biudžeto lėšomis. Džiugu, kad tarp jų yra ir 5 mūsų rajono bendruomenių projektai.

Po 25 tūkst. Lt bus skirta Kriūkų bendruomenės centro „Patrauklios aplinkos kūrimas, atnaujinant sporto aikštyną“ ir Lukšių bendruomenės centro „Viešųjų erdvių sutvarkymas ir pritaikymas kaimo gyventojų poreikiams“ projektams finansuoti.

Tarpučių bendruomenės centras gaus 24 700 Lt valstybės paramą projektui „Kuriame materialinę techninę bazę – bendruomenės gyvenimo kokybės garantą“. Veršių bendruomenės centras galės įgyvendinti 21 167 Lt vertės projektą „Stipri bendruomenės bazė – puikios veiklos garantas“. Bendruomenei „Naujasis Sudargas“ iš valstybės biudžeto lėšų bus skirta 16 199 Lt projekto „Sudargo kaimo „naujasis Sudargas“ bendruomenės materialinės techninės bazės stiprinimas“ įgyvendinimui.

Kaip teigia projektų vertintojai, ne vienam bendruomenių projektui koją pakišo paramos teikimo taisyklių nežinojimas, ar tiesiog jų neskaitymas. Administracinės atitikties vertinimo metu atmestos 57 paraiškos t.y. 12 proc. visų gautų paraiškų.

Kaimo bendruomenė galėjo pateikti ne daugiau kaip vieną projektą, o maksimali paramos suma vienam projektui – 25 tūkst. Lt. Šiais metais planuojant remiamas veiklos sritis buvo atsižvelgiama į bendruomenių poreikius, skiriant daugiau dėmesio kaimo bendruomenių verslumui  ugdyti, remiant maisto produktų gamybos cechų įrengimą. Nustatant paraiškų vertinimo kriterijus, prioritetas suteiktas bendruomenėms, kurios dar nebuvo gavusios nacionalinės paramos.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.