Gerdžiūniškiai išsirinko pirmininkę dar trejiems metams

Balandžio 26 dieną gausus Gerdžiūnų bendruomenės centro narių būrys šurmuliavo laisvalaikio salėje. Jie ne tik aptarė savo trejų metų veiklą, bet ir dalyvavo pirmininko rinkimuose. Dar vienai kadencijai gerdžiūniškiai patvirtino bendruomenės pirmininkės Jolantos Puidokienės kandidatūrą.
 
Gerdžiūnų bendruomenės centro pirmininkė Jolanta Puidokienė susirinkimą pradėjo gerdžiūniškių nuveiktų darbų apžvalga. Kadangi paskutiniais metais vis labiau akcentuojamas smulkaus verslo vystymas kaimo vietovėse, Gerdžiūnų bendruomenė taip pat ėmėsi iniciatyvos. Ji planuoja įgyvendinti projektą, kurio dėka galės įsigyti inventoriaus už 55 tūkst. litų ir suteikti  savo bendruomenės nariams įvairias aplinkos priežiūros paslaugas. Šiuo metu čia dar vykdomas ilgalaikis projektas „Aktyvinkime Gerdžiūnų bendruomenę įamžindami etnografinių elementų turinčias sodybas“, kuris bus užbaigtas vasarą, Gerdžiūnų miestelio šventės metu. Apie šią projektinę veiklą ir jos etapus kalbėjo Jūratė Bataitienė. Susirinkusieji galėjo pasigrožėti nuostabiais fotografijų paveikslais ant drobių, kuriose įamžintos gerdžiūniškių etnografinės sodybos. Bendruomenėje nepamiršti ir mažieji – jie dalyvavo Kūno kultūros ir sporto departamento organizuojamame projekte „Delfinukai“, kurio metu savarankiškai plaukti išmoko net 18 vaikų.

Pasak J.Puidokienės, kaip ir visoje Lietuvoje, taip ir Gerdžiūnuose, didžiausia problema - senstantis kaimas, svetur laimės ieškoti išvykstantis jaunimas, bedarbystė ir kaimo degradacija. Tuščiame kaime gyvenimas apmirs, nes nebus kam įgyvendinti kūrybiškiausių idėjų ar išmintingiausiai parengtų projektų. Kaimas turėtų būti patraukus žmogui, jo vaikams ir ateities kartoms.

Gerdžiūniškiai išreiškė pasitikėjimą savo pirmininke – ji dar vienai kadencijai išrinkta vadovauti bendruomenei.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.