Tikimasi, kad bažnyčia sulauks dar daugiau investicijų

griskabudzio baznyciaGriškabūdžio seniūnijos vietos bendruomenės taryba nusprendė skirti 3 tūkst. litų Griškabūdžio Kristaus Atsimainymo bažnyčios drenažo įrengimui, tačiau šios sumos nepakanka. Be to, savivaldybei nevykdant įsipareigojimų, gali nuplaukti bažnyčios vidaus restauracijai žadėtas milijonas litų.
 
Nuotr. Nors Griškabūdžio Kristaus Atsimainymo bažnyčia tvarkoma ir dabar, ateityje jos remontui tikimasi pritraukti dar vieną milijoną litų.
 
Praėjusią savaitę Griškabūdyje posėdžiavusi Vietos bendruomenės taryba bažnyčios drenažui skyrė 3 tūkst. litų. Kitą sumos dalį, dar 2 tūkst. litų, rajono meras Juozas Bertašius suderėjo su UAB „Agrokoncernas“ prezidentu bei bendrapartiečiu Ramūnu Karbauskiu. Tikimasi, jog darbus atliekant ūkio būdu šios sumos pakaks. „Drenažas ten tikrai reikalingas, nieko nėra ir dėl to problemos, tad reikia spręsti“, - kalbėjo meras. Jis pasakojo, kad dar anksčiau su Kultūros paveldo departamentu buvo sutarta, jog jei bus rasti pinigai drenažui, departamentas finansuos vieno milijono litų vertės projektą, kurio metu būtų restauruotas bažnyčios vidus. Nors VĮ „Lietuvos paminklai“ projekto antrąjį etapą vykdo ir tvarko fasadą, atlieka kitus projekte numatytus darbus, savo įsipareigojimų nevykdo savivaldybė, kuri prie projekto koefinansavimo turi prisidėti apie 10 – 11 tūkst. litų. „Tikrai tų pinigų ieškosime, bet šiuo metu tokių galimybių nėra. Jei nerasime, galime netekti viso milijono, o bažnyčia yra kultūros paveldas ir reikia žiūrėti“, - kalbėjo J. Bertašius.

Šiuo metu atliktų darbų vertė - daugiau nei pusė milijono litų. Maždaug prieš trejus metus už daugiau nei pusę milijono litų buvo tvarkomas bažnyčios stogas. J. Bertašius tikisi, kad viską pavyks išspręsti taip, kaip reikia ir bus įgyvendinamas trečiasis etapas, kurio metu, pritraukus dar vieną milijoną litų, bus restauruojamas ir unikalios bažnyčios vidus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.