Viešas vicemerės atsakas dėl Voverių tvenkinio

rauktiene2Balandžio mėnesio tarybos posėdyje politiko Kęstučio Gudelevičiaus pastabos vicemerei Rimai Rauktienei ir savivaldybės administracijai dėl neva dingusio projekto „Voverių tvenkinio būklės gerinimas Šakių rajono savivaldybėje“, pagaliau sulaukė oficialaus atsakymo, kuris buvo paviešintas paskutiniajame tarybos posėdyje.    
 
Nuotr. Paskutiniajame tarybos posėdyje dėl Voverių tvenkinio pasiaiškinusi vicemerė R. Rauktienė atmetė visus politiko K. Gudelevičiaus jai mestus kaltinimus.
 
Pranešama, kad buvo priimtas sprendimas „Dėl rajono savivaldybės 2011-2017 metų plėtros strateginio plano papildymo”, kuriame buvo numatyta priemonė - „Išvalyti Voverių tvenkinį, pagerinant tvenkinio ekologinę būklę ir sutvarkant jo pakrantes. Lėšų poreikis – 2,5 Lt”. Rajono savivaldybės administracija 2011 metų rugpjūčio 2 dieną parengė projektinį pasiūlymą projekto „Voverių tvenkinio būklės gerinimas Šakių rajono savivaldybėje” parengimui ir finansavimui. Kaip aiškino vicemerė, projektinis pasiūlymas regiono projekto finansavimui iš ES fondų ir valstybės biudžeto lėšų buvo pateiktas Marijampolės regiono plėtros tarybai ir iš karto buvo įtrauktas tik į Rezervinį projektų sąrašą, kadangi numatytų preliminarių lėšų (2,5 mln. litų) priemonėje „Vandens telkinių būklės gerinimas” nebuvo. „Todėl šis mūsų projektinis pasiūlymas ir buvo tik Rezerviniame sąraše. Taip pat turėtume akcentuoti, jog šis projektinis pasiūlymas niekada nebuvo tapęs projektu. Kad projektinis pasiūlymas taptų projektu - būtina sąlyga yra pakankamas lėšų buvimas ir rajono savivaldybės tarybos dar vienas sprendimas, kuriame būtų aptartas pritarimas projektui, bendrafinansavimas, vykdytojų, finansininkų paskyrimas ir kt. Toks sprendimas ne tik kad nebuvo priimtas, bet net nebuvo teiktas rajono savivaldybės tarybai, žinant, jog nėra lėšų“, - aiškino vicemerė R. Rauktienė.

Be to, Regioninės plėtros departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Marijampolės skyrius savivaldybę raštu informavo, jog tuo metu ES fondų lėšų likutis pagal priemonę „Vandens telkinių būklės gerinimas” buvo 428 976 litai. „Rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2012 m. gruodžio 3 d. raštas Nr. S-3852 buvo tik atsakymas į mano minėtą Marijampolės skyriaus raštą ir reiškė tik tai, jog, nesant lėšų, administracija negalėjo planuoti įgyvendinti projektą, kurio pagal 2007-2013 m. Sanglaudos skatinimo veiksmų programą net pradėti nebuvo galimybių, - aiškinosi R. Rauktienė.- Be to, projektinė paraiška, netgi turint mano minėtą rajono savivaldybės tarybos sprendimą dėl projekto vykdymo, galėjo būti pateikta Regiono plėtros tarybai tik iki 2012 metų lapkričio 30 dienos. Todėl Marijampolės regiono plėtros tarybos 2013 m. kovo 26 d. posėdžio metu buvo pripažintas netekusiu galios Rezervinis sąrašas ir paaiškėjo galutinis lėšų likutis pagal priemonę - 740 687,96 litai. Teigti, jog aš, dalyvavusi Regiono plėtros posėdyje ir žinojusi visas aplinkybes tinkamai neatstovavau savivaldybės interesams ir pažeidžiau rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamentą negalima, nes tai yra ne tiesa“.

K. Gudeleivičiui taip pat paaiškinta, kad teiginys jog dėl administracijos melavimo, išsisukinėjimo, projekto ir finansavimo atsisakymo padaryta žala žmonių interesams ir prarasta 2,5 mln. litų visiškai neatitinka tikrovės, todėl kad šie pinigai niekada nebuvo skirti. Rajono savivaldybės tarybos 2011 metų birželio 30 dienos sprendimas „Dėl rajono savivaldybės 2011- 2017 metų plėtros strateginio plano papildymo” tebegalioja, niekas jo nekeitė ir nepripažino netekusiu galios.

 „Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.