Pensininkų partijoje pasigendama aktyvumo

pensininku partijaGiedrė PLEČKAITYTĖ
 
Praėjusį pirmadienį Šakių kultūros centre įvyko jau trečius metus Onos Valaitienės vadovaujamos Pensininkų partijos Šakių skyriaus narių susirinkimas. Partiečiai susitikime dalijosi rajono pensininkų kasdienos skauduliais ir aptarė galimus jų sprendimo būdus.
 
Nuotr. Pensininkų partijos Šakių skyriaus pirmininkė O. Valaitienė apgailestavo dėl partijos narių pasyvumo ir ragino būti aktyvesniais.
 
Gretos mažėja
 
Nors Pensininkų partijos pirmininkas Vytautas Kadžys nepateikia oficialių duomenų apie partiją vienijančių asmenų skaičių, tačiau Šakių rajone skaičiuojama, jog partijai priklauso 116 narių. Pastebimas partiečių mažėjimas, nes pernai jų buvo 132. Nepaisant to, pirmadienį pasidžiaugta gan gausiai susirinkusiais partiečiais, kurių susirinkime dalyvavo 63.

Dešimties narių valdybai ir partijos rajono skyriui trečius metus vadovauja šakietė O. Valaitienė. Dėl asmeninių priežasčių iš valdybos pirmininko pavaduotojos pareigų pasitraukė ilgametė partietė Elena Antanavičienė, vietą užleidusi Jūratei Gudaitienei. Be minėtųjų moterų valdyboje taip pat dirba Zita Ilgūnaitienė, Irena Rinkevičienė, Marija Šlėderienė, Elė Urbonienė, Marija Jočiūnienė, Jonas Vilčinskas, Jonas Vyšniauskas.  

Šiuo metu Pensininkų partijos Šakių skyrių sudaro devynios grupės, veikiančios Kudirkos Naumiestyje, Turčinuose, Panoviuose, Sudarge, Lukšiuose, Lekėčiuose, Gerdžiūnuose ir Šakiuose. Vadovauti Šakių skyriui susirinkimo metu vienbalsiai išrinkta šakietė Danutė Mozūraitienė.

Sunerimo dėl vandens kainų

„Kuri šiandien Lietuvos partija bando kovoti už pensininką. Prieš rinkimus randame jų programose įrašytus skambius lozungus ir tuo pasibaigia. Vienintelė Pensininkų partija bandė ieškoti teisybės. Padedant rajono merui J. Bertašiui, pavyko sumažinti vandens kainą, kuri ir taip nebuvo pati mažiausia respublikoje. Šiandien Kaune šalto vandens tarifas virš 4 litų, o Šakiuose – 7 litai“, - klausimą dėl šakiečius kamuojančio brangaus vandens kėlė O. Valaitienė.

Panašu, jog pirmininkės pastangos kalbėtis su rajono valdžia ir aktyviai agituoti partiečius kovoti už šalto vandens tarifo sumažinimą jau pavėluoti, nors antrą kartą rajono taryba atmeta UAB „Šakių vandenys“ prašymą kelti vandens kainas. Nepaisant to, kovo mėnesį Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos patvirtinta net dviem litais brangesnė vandens kaina pagal nustatytą tvarką automatiškai įsigalios jau šį rudenį. Už pusmečio pereinamąjį laikotarpį, kuomet gyventojai tarybos valia atleidžiami nuo didesnių mokesčių, nuostolius padengs savivaldybė.

O. Valaitienė viešai pripažino, kad rajono vadovui Juozui Bertašiui yra pasiūliusi gerai pagalvoti apie UAB „Šakių vandenys“ direktoriaus Vaido Litinsko atleidimą iš užimamų pareigų. UAB „Šakių autobusų parkas“, vadovaujamas G. Didjurgio, daug metų skendo skolose. Pakeitus buvusį bendrovės direktorių nauju vadovu Tomu Povilaičiu, jau antri metai skaitome spaudoje, kad bendrovė dirba pelningai“, - pastebėjimais dalijosi O. Valaitienė, tuo pačiu išreikšdama nerimą ir dėl nuolat augančio „gyvatuko“ mokesčio.   

Pasigenda aktyvumo

Aktyvi Pensininkų partijos Šakių skyriaus pirmininkė O. Valaitienė susirinkusiesiems priminė, jog   partijos misija – ginti Lietuvos pensininkų interesus, vadovaujantis trimis principais: piliečių apsauga, tautos kultūros išsaugojimu ir valstybės prestižo pasitikėjimo valdžia atkūrimu. Anot pirmininkės, kiekvieno mūsų pasididžiavimas turėtų būti tai, kad gyvename laisvoje, nepriklausomoje šalyje. „Dabar galime laisvai kalbėti, taip pat ir mitinguoti. Tik kas iš to?“,- klausė pirmininkė, prisimindama pajuokavimą, kad gavome laisvę nuo darbo ir laisvę nuo pinigų.

Pasak pirmininkės, jeigu mūsų pensininkai gautų tokias pensijas kaip vokiečiai, jie nevarstytų savivaldybės durų ir nei valdininkams, nei sau nervų negadintų. „Sumokėjus mokesčius, pragyvenimui geriausiu atveju lieka 200 litų. Šioje kovoje mes vieni“, - kalbėjo O. Valaitienė, ragindama pensininkus būti vieningiems ir kovoti už savo teises. Dėl aktyvumo stokos O. Valaitienės pastabų neišvengė ir šalies Pensininkų partijos pirmininkas V. Kadžys. Susitikime dalyvavęs rajono meras J. Bertašius geranoriškai atsakinėjo į pensininkų pateiktus klausimus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.