Šakiečiai pasibaisėjo kioskeliu - vaiduokliu

kioskasSima KAZARIAN
 
Šakių centre esantis kioskelis pradėjo piktinti praeivius – išdaužyti langai, aplink besimėtančios šukės, nors netoliese yra pėsčiųjų takas, kuriuo eina nemažai vaikų ir suaugusiųjų.
 
Nuotr. Kiosko savininkai įpareigoti arba sutvarkyti, arba nugriauti kioską.
 
Ne pagal vilko teoriją
 
Kam priklauso šis statinys vaiduoklis ir kas turėtų rūpintis aplink jį išmėtytomis šukėmis? Pasak Šakių seniūno Alfonso Jako, jis neturi jokios informacijos šiuo klausimu. „Absoliučiai nieko nežinau, neturiu jokių duomenų apie šį statinį ir neaišku, kam jis priklauso. Įstatymiškai nenumatyta, kad aš turėčiau turėti duomenis, manau, kad šis vandalizmas yra policijos reikalas.

Policija turėtų išsiaiškinti, kas tai padarė, ir tiesiogiai kreiptis. O atsakingas už priežiūrą tas, kam kioskelis priklauso. Čia jau nėra, kaip žinote, pagal vilko teoriją: jei niekam nepriklauso, tai mano. Čia tikrai aš nieko bendro neturiu“,- teigė A. Jakas.

Savivaldybės administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis, išgirdęs apie problemą, sukluso: „Žinau šitą kioskelį. Aplink jį netvarka, šukės mėtosi? Palaukite, aš tuojau pat išsiaiškinsiu, kaip būtų galima tą klausimą išspręsti.“ Pasirodo, kioskas priklauso Valentinai Damušienei. Kioskelis perpirktas iš AB „Lietuvos Paštas“. „Taip palikti negalima. Kioskelį reikėtų arba sutvarkyti, arba jį nugriauti“,- teigė J. Puodžiukaitis.

Gan seniai kalbama, kad reikėtų padidinti nekilnojamojo turto mokestį apleistų pastatų savininkams. Apleistų pastatų problema aktualiausia šalies didmiesčiuose. Vilniaus savivaldybė priėmė sprendimą, kad nuo kitų metų apleistų ir neprižiūrimų pastatų savininkai už juos mokės 2,5 proc. tarifo mokestį. Mūsų rajone visiems taikomas vienodas – 0,7 proc. nekilnojamojo turto tarifas.

„Išparceliuoti“ neskuba

Šakių rajone yra ne vienas nenaudojamas pastatas, kurio būklė prasta. Vienareikšmiškos nuomonės dėl jų likimo nėra. Tokius pastatus, kurie priklauso savivaldybei, rekomenduojama parduoti. Savivaldybė ragina seniūnus leisti privatizuoti tuos pastatus, kurie šiuo metu yra nenaudojami. Biudžeto ir turto skyriaus rekomendacijomis, privatizavimas seniūnijoms padėtų išvengti bereikalingų rūpesčių, susijusių su šių statinių priežiūra. Vis tik ši mintis kai kam kelia įtarimą, ne visi seniūnai jai pritaria ir tokį raginimą vadina „išparceliavimu“. „Pas mus toje vietoje, kur stovi privatizavimui tinkamas pastatas, organizuojama šventė. Parduosi pastatą – neturėsi ir sklypo, kas tave paskui įsileis, kur rengti šventę miestelio žmonėms?“- gyventojų interesus gynė Slavikų seniūnas Vidmantas Sprainaitis. Lukšių seniūnas Vidas Cikana taip pat turėjo argumentų: „Šakiuose išsigriovėte „Žaliukę“, išsigriovėte viską, visą senąją architektūrą, kuri vertinga buvo, išsigriovėte. Ir naudos kas pelnėsi, galvojat? Pinigų niekas nereikalauja tiems pastatams, tai būkim mūsų karta padori ir neišsigriaukim. Neišsigriaukim.“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.