Šakietė vėl dalyvaus laidoje

Šakietė Vilma Kaukarienė netrukus pasirodys laidoje „Yra kaip yra“, kurioje žiūrovams pasiguos ir papasakos apie tai, kaip teko atsisakyti ilgamečio darbo ligoninėje.

 

Kaip teigia ne vienoje laidoje spėjusi sudalyvauti V. Kaukarienė, šįkart ji pasakos apie tai, kokią fizinę ir emocinę žalą jai padarė cheminių valiklių naudojimas dirbant Šakių ligoninėje. „Mums teigė, kad ši valymo priemonė yra ekologiška ir aiškino, kad dirbti su ja galima be apsaugų. Jei aš jas užsidėdavau – mane gėdindavo. Ilgainiui pašlijo mano sveikata, nuo šių chemikalų pajutau, kad darėsi vis sunkiau kvėpuoti. Mano plaučiuose buvo prisikaupę trys litrai skysčių“,- teigė V. Kaukarienė. Ji mano, kad prie ligos atsiradimo galėjo prisidėti ir minėtieji valikliai. „Pulmanologas man aiškino, kad chemija, stresas silpnina imunitetą ir taip kyla ligos“,- pasakojo iki šiol 22 metus ligoninėje dirbusi V. Kaukarienė.


Paklausta, ar nenorėtų grįžti į darbą, moteris teigė, jog tam tikra prasme taip. „Bet tik tuo atveju, jei čia grįžtų paprastos valymo priemonės, tokios kaip chlorkalkės ir kitos, įprastos nuo senų laikų“,- aiškino ji.


V. Kaukarienė teigė, jog dalyvauti šioje laidoje ją pakvietė patys rengėjai, o ji sutiko tik dėl to, kad apie problemą būtų prabilta viešai. „Kad kas nors pasikeis – tikrai nesitikiu, tiek, kad paviešinsiu. Na, o ką pagalvos aplinkiniai, man yra nesvarbu“,- teigė prie pašaipaus aplinkinių požiūrio pripratusi moteris.

 

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.