Banko analitikai Šakiuose neišanalizavo nieko gero

swedbankVidutinis darbo užmokestis ir pensija Šakiuose, lyginant su kitais Lietuvos regionais, nedideli, o komunaliniai mokesčiai – vieni didžiausių. Tokį Šakių rajono paveikslą, lygindami šalies regionus, nupiešė „Swedbank“ analitikai.
 
„Šakių savivaldybėje tiesioginių užsienio investicijų srautai padidėjo 36 proc., tačiau to nepakako sumažinti nedarbą ir jis netgi ūgtelėjo 0.7 procentinio punkto. Vis dėlto nežinia, kokia situacija būtų buvusi be užsienio investicijų, ypač žinant, jog savivaldybė negali pasigirti ūkio subjektų gausa, o komunalinių paslaugų tarifai yra tarp didžiausių šalyje“, - tokias pietų Lietuvos ekonomines ir socialines tendencijas atskleidė „Swedbank“ Asmeninių finansų institutas, ketvirtus metus iš eilės atlikęs savivaldybių lyginamąją analizę.

Savivaldybė užima 41 vietą iš 60 pagal vidutinio darbo užmokesčio dydį, 30 vietą iš 60 pagal pensijos dydį, pagal verslo ūkio subjektų skaičių Šakiai 46 – 47 vietoje (per metus rezultatas pagerėjo, nes pakilta iš 51 vietos), pagal socialinės pašalpos gavėjų skaičių – 46 vietoje.
 

Komunalinių mokesčių rodikliai taip pat nedžiugina. Pagal šilumos tarifą Šakiai užima 41 vietą iš 60, pagal karšto vandens tarifą – 51 vietą iš 57. Kalbant apie komunalines paslaugas rodikliai nuo 2012m. tik pablogėjo, tačiau labiausiai jie nusmuko kalbant apie šaltą vandenį. Pagal šalto vandens tarifą, iš 22 vietos kritome į 52 vietą iš 60.

Pasak analitikų, nors Pietų Lietuvos regione pastebimas netolygus ekonominis išsivystymas, regiono savivaldybes, kaip ir visą šalį, vienija pradelsti įsiskolinimai. 2013 m. Lietuvoje neliko nė vienos savivaldybės, kurioje vidutinis pradelstas mokėjimas būtų mažesnis nei vidutinis darbo užmokestis, o skolas pradelsusių asmenų skaičius per metus išaugo absoliučiai visose savivaldybėse. Tarp savivaldybių, kurios buvo įvardintos finansiškai drausmingomis ar bent neturėtų tokios grėsmingos pradelstų mokėjimų statistikos, Šakių savivaldybė įvardinta nebuvo.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.