Ralio sprinto čempionato etape – kraštiečio ir jo porininko pergalės

daumantas darius bmw
Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionato ketvirtajame etape su BMW lėkusius Daumantą Vasiliauską (kairėje) ir Darių Sukacką bendrojoje įskaitoje nuo pirmosios vietos teskyrė vos 1,8 sek. Asmeninio archyvo nuotr.

Šeštadienį Rokiškyje pasibaigė ketvirtasis Lietuvos automobilių ralio (LARČ) ir ralio sprinto (LARSČ) čempionatų etapas „CBet Rally Rokiškis“. Šiame etape puikius rezultatus pademonstravo ir kraštiečio Daumanto Vasiliausko bei Dariaus Sukacko duetas.
 
„Su šiuo tikrai sunkaus ralio finišu turim ir puikius rezultatus ir kosmines emocijas, nuo kurių tikrai prireiks laiko atsigauti. Buvo daug jaudulio, stipri kova prieš kolegas, kuri pridėjo papildomo žavesio šiai dienai. Ačiū jiems už tai!“ – įspūdžiais „Facebook“ dalijasi D. Sukackas.

O kosminės emocijos kilo ne be reikalo – sportininkai tapo čempionais 2wd LARSČ bei Junior įskaitose, bendrojoje LARSČ įskaitoje užėmė antrąją vietą.

D. Vasiliauskas sako, jog šis etapas buvo labai įdomus ir klastingas, duetą čia labiausiai gąsdino dideli išpilti tramplynai.

„Penktadienio rytą prasiėjome administracinę ir techninę komisiją, po jų vykome susirašinėti trasų. Susirašant trasas pamatėme, kad laukia tikrai sunkus ir sudėtingas ralis, jo finišas jau būtų didelis laimėjimas. Todėl nusprendėme nerizikuoti ten, kur nereikia, nemėginti perlipti per save. Taip mums ir pavyko padaryti šeštadienį. Per tramplynus neskraidant ir be didesnių incidentų pasiekėme finišą“, – pasakoja D. Vasiliauskas, pridurdamas, kad kova virė iki pat galo, tad atsipalaiduoti neteko nė akimirkos.

Absoliučioje įskaitoje triumfavo Beno Šimkaus ir Vaido Pauliko ekipažas. Nuo jų vos 1,8 sek. per visą ralį atsiliko D. Sukacko ir D. Vasiliausko tandemas. Trečioje vietoje įsitvirtino Andrejus Apočkinas ir Anuš Šachsuvarova, kuriuos nuo lyderių skyrė 21,9 sek.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.