Aiškėja A lygos lyderiai ir autsaideriai

krepsinisPraėjusį savaitgalį rajono krepšinio čempionate žaidė tik A lygos komandos, tačiau dramatiškų akimirkų rungtynių metu netrūko.

Pirmiausiai susitiko „Lukšių“ ir „Kriūkų“ komandos. Gana sunkokai, tik vieno taško skirtumu, savo pranašumą įrodė lukšiečiai. Jie pergalę šventė rezultatu 78:77. Prie jos daugiausiai prisidėjo Š. Jurgutis, pelnęs 23 taškus, iš jų tris tritaškius. Po 20 taškų pridėjo Ž. Danielius ir E. Pavalkis. Tarp kriūkiečių rezultatyviausiai žaidė P. Stanaitis, įmetęs 22 taškus, iš jų keturis tritaškius, ir M. Nenorta, pataikęs 16 taškų.

Galbūt nelauktai ir itin triuškinančiu rezultatu 100:58 „Lekėčių – Sakalai“ įveikė „Laisvę“, kuriai šiame čempionate dar nė karto nenusišypsojo fortūna. Tarp laimėtojų nepralenkiamas buvo G. Pečiulionis, pelnęs 39 taškus, iš jų 10 tritaškių, ir R. Mačiulis, pridėjęs 19 taškų. Laisviečiams 23 taškus, iš jų du tritaškius, įmetė K. Žioba, 11 – A. Gudaitis.

Praėjusių metų čempionai „Kubiliai“ paskutiniąsias varžybas žaidė gana permainingai. Visgi rezultatu 88:82 jie įveikė Kudirkos Naumiesčio „Valjonos“ krepšininkus. Tarp nugalėtojų rezultatyviausiai žaidė M. Karpičius, pelnęs 26 taškus, iš jų tris tritaškius, ir P. Valaitis, įmetęs 22 taškus. Naumiestiečių komandoje D. Staugaitis pelnė 19 taškų, iš jų du tritaškius, P. Liepinaitis pridėjo 16 taškų, iš jų du tritaškius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.