Baigiasi reguliarusis A lygos sezonas

krepsinis2Praėjusį savaitgalį Jaunimo kūrybos ir sporto centre karaliavo rajono krepšinio čempionatas. Čia ir A, ir B lyga sužaidė net šešerias rungtynes ir priartėjo prie atkrentamojo etapo.

Nors tikrieji reguliariojo sezono lyderiai paaiškės tik ateinantį savaitgalį, ir praėjusįjį netrūko įspūdingų ir svarbių akimirkų. Pirmiausiai į kovą stojo B lygos komandos. Kudirkos Naumiesčio „Ošimo“ ir Šakių „Gudrės“ susitikimas rezultatu 80:57 baigėsi naumiestiečių naudai. Laimėtojams daugiausiai, 22 taškus, pelnė V. Bilinskas, 17 taškų pridėjo D. Ūsas. „Gudrėje“ rezultatyviausi buvo V. Sniečkus, įmetęs 13 taškų ir P. Šnipas, pataikęs 12 taškų.

J.K.S.C. rezultatu 88:79 įveikė Griškabūdžio gimnazijos krepšininkus. Tarp šakiečių rezultatyviausiai žaidė L. Damušis, pelnęs 18 taškų, iš jų du tritaškius, bei M. Švelnys, pridėjęs 15 taškų. Tarp griškabūdiečių nepralenkiamas buvo A. Laurinaitis, kurio sąskaitoje - 30 taškų, iš jų šeši tritaškiai, bei G. Motiejūnas, įmetęs 15 taškų, iš jų du tritaškius.

Veršių „Reindžeriai“ džiaugėsi sėkmingu žaidimu su „Trigada“, nes jie varžovus sutriuškino rezultatu 77:48. Laimėtojams 16 taškų pelnė D. Kasparaitis, 14 taškų įmetė V. Motiejūnas. „Trigados“ komandoje rezultatyviausiai žaidė G. ir L. Karaliai, atitinkamai pataikę 13 ir 11 taškų.
 
A lygos rungtynes pradėjo lyderiaujančios komandos - „Fuji“ ir Griškabūdžio „Nova“. Nors rezultatas keitėsi tai vienų, tai kitų naudai, pergalę rezultatu 80:68 iškovojo griškabūdiečiai. Daugiausiai, 25 taškus, iš jų keturis tritaškius, pelnė M. Užupis, 14 pridėjo M. Meiliūnas. „Fuji“ komandoje nepralenkiamas buvo lyderis A. Pelšs, kurio sąskaitoje – 28 taškai, iš jų trys tritaškiai. E. Bacevičius pataikė 11 taškų.

Lygos lyderiai „Kubiliai“ rezultatu 93:74 iškovojo pergalę prieš „Kriūkus“ ir tvirtai laikosi pirmoje turnyrinės lentelės vietoje. Tarp laimėtojų rezultatyviausiai žaidė P. Valaitis, pelnęs 28 taškus, bei 21 tašką pridėjęs M. Laukaitis. Kriūkiečiams 26 taškus, iš jų šešis tritaškius, pataikė P. Stanaitis, po 15 taškų pridėjo A. Švelnys ir T. Kardauskas.

Lygos autsaiderius „Lekėčius – Sakalus“ rezultatu 86:72 įveikė „Lukšiai“. Tarp nugalėtojų nepralenkiamas buvo Ž. Danielius, pelnęs 34 taškus, iš jų penkis tritaškius, bei G. Būda, įmetęs 22 taškus, iš jų keturis tritaškius. Pralošusiems 26 taškus, iš jų penkis tritaškius, pelnė G. Pečiulionis, komandos veteranas R. Mačiulaitis pridėjo 26 taškus.

Ateinantį savaitgalį taip pat numatomi susitikimai ir tarp A, ir tarp B lygos komandų. A lygoje tai bus paskutiniosios Reguliaraus sezono varžybos, po kurių paaiškės, kokia tvarka komandos žais atkrentamajame etape, prasidėsiančiame vasario 5 dieną.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.