Lekėčių ambulatorijoje pradėjo dirbti naujoji vyr. gydytoja

armonavicieneNors dar visai neseniai lekėtiškiai su nerimu tyliai svarstė, koks likimas jų laukia ir kada gi Lekėčių ambulatorijoje pagerės situacija, dabar jie gali nusiraminti. Balandžio pirmąją dieną šio miestelio ambulatorijoje pradėjo dirbti naujoji vyr. gydytoja, lukšietė Ligita Armonavičienė.
 
Nutor. Lukšietė L. Armonavičienė jau daugiau nei dvidešimt metų dirba gydytoja.
 
L. Armonavičienė šeimos gydytoja iki šiol dirbo Lukšiuose bei Šakiuose, tačiau nuo šiol dirbs Lekėčiuose ir Lukšiuose. L. Armonavičienės darbo patirtis tikrai nemaža – sergantiesiems ji gelbsti jau 20 metų. Pasak vyr. gydytojos, iš pradžių dėl pasiūlymo dirbti Lekėčiuose ji gan ilgai svarstė. „Pasiūlė čia dirbti, tačiau dar labai ilgai dvejojau. Bet taip susiklostė aplinkybės, jog vis dėlto ryžausi pokyčiams. Dvejojau, nes būti ambulatorijos vadove – didžiulė atsakomybė. Šeimos gydytojas dirba savo darbą, o vadovas turi rūpintis visu kolektyvu ir ambulatorijos veikla, bet dabar supratau, jog nebijau pokyčių, svarbiausia tam ryžtis“,- kalbėjo L. Armonavičienė.

Kaip teigė pati vyr. gydytoja, nors lekėtiškiai jos nepažįsta, tačiau darbui tai tikrai netrukdys. „Dirbsiu kaip ir visur, žinoma visiems 100 procentų tinkamas nebūsi, bet stengsiuosi kiek galėsiu“,- kalbėjo naujoji vyr. gydytoja.

L. Armonavičienė pritarė tam, jog gydytojo profesija reikalauja didžiulio atsidavimo ir kantrybės. „Tikrai taip. Reikia ir didelės kantrybės, juk dažnai pacientui ne tik paskiri vaistus ir gydymą, bet turi su juo pasikalbėti ir išklausyti bėdas visai niekuo nesusijusias su sveikata, kitaip sakant, turi pabūti tam žmogui ir psichologu“,- atviravo vyr. gydytoja.

Moteris teigė, jog nusprendus būti gydytoju turi pasiryžti viskam ir tuo pačiu apsišarvuoti ne tik kantrybe, bet ir suprasti, kad nutikti gali daug kas. „Šeimos gydytojo darbe pasitaiko visko, žinoma, ir mirčių. Dažnai tenka galvoti, analizuoti, ką blogai padarei, gal kurioj vietoj reikėjo kažkaip kitaip pasielgti, nors aiškiai supranti, kad ne dėl tavo kaltės taip atsitiko, kad nieko negalėjai pakeisti, bet vis tiek viską imi giliai į širdį“,- teigė L. Armonavičienė.

Naująją Lekėčių ambulatorijos vyr. gydytoją trečiadienį pasveikino rajono meras Juozas Bertašius, miestelio seniūnas Ričardas Krikštolaitis bei visas ambulatorijos kolektyvas.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.