Raudonąja zona išlieka gydymo ir globos įstaigos

Pirmadienio ryte savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis informavo, kad rajone iš viso serga 370 žmonių, su jais saviizoliacijoje 508 asmenys. Per savaitgalį pasveiko 28 sirgę asmenys, tačiau situacija įtempta globos įstaigose, ypač Kukarskėje.

Paskutinėmis žiniomis, Kukarskės globos namuose serga 16 gyventojų ir 11 personalo žmonių.
 
„Direktorė klausimo kol kas dėl personalo nekėlė, susitvarko“, – sakė R. Juškaitis ir pridūrė, kad didelė tikimybė, jog užkratas galėjo pasisėti nuo darbuotojų, kurių nemaža dalis važinėja iš Jurbarko, kur situacija buvo gerokai įtemptesnė nei mūsų rajone.

Savivaldybė šioje įstaigoje negali užtikrinti dezinfekavimo, nes tiesiog nėra kur iškelti gyventojų, dalis jų yra gulintys. Todėl dezinfekavimo klausimą, pasak R. Juškaičio, sprendžiasi pati įstaiga, nes turi specialių dezinfekavimo prietaisų, rekomendacijas įstaigai pateikęs Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Vienas sergantysis nustatytas ir Ilguvos socialinės globos namuose, tačiau situacija gana kuriozinė. Anot ekstremalių situacijų operacijų vadovo, teigiamą testą jam parodė tik iš trečio karto Kaune, nes ir mobiliame punkte, ir ligoninėje imti ėminiai buvo neigiami, nors žmogus simptomus jautė. Įstaigoje numatytas visų darbuotojų ir gyventojų testavimas.

„Tikrai labai klastinga liga“, – sako R. Juškaitis.

„Antrą kartą per keturias dienas pasiekiam aukštumą – vakar nustatyti 38 nauji atvejai. Absoliuti dauguma jų susiję su židiniais gydymo ir globos įstaigose – Kukarskėje, Šakių ligoninėje ir Kudirkos Naumiesčio ambulatorijoje. Yra nežinomų užsikrėtimo aplinkybių. O vienas jų – vaikų, kurie aplankė tėvus iš Kauno, „dovana“, – ketvirtadienį rašė meras Edgaras Pilypaitis.

R. Juškaitis skaičiuoja, kad nors kai kuriomis dienomis sergamumo rodikliai gerokai šokteli, vidutinis dienos vidurkis išlieka 21 naujas atvejis.

Šakių greitosios medicinos pagalbos stotyje serga 13 darbuotojų, ketvirtadienį į pagalbą atvyko brigada iš Kauno.

„Vakar (ketvirtadienį) slaugos skyriuje buvo aštuoni slaugomieji ir keturi darbuotojai iškritę“, – viename iš komiteto posėdžių apie situaciją ligoninėje informavo meras.

Posėdyje kalbėjęs gydytojas Vaidas Balčiūnas, beje, pats neseniai persirgęs Covid-19, mano, kad esamus skaičius reikėtų gal net dvigubinti.

„Vis tik oficialūs skaičiai nėra realūs, nenustatytų skaičių, bijau sakyti, dvigubai daugiau. Kitų artimieji serga, jie patys nelinkę darytis jokių testų, todėl nesidžiaukime, kad skaičiai geri“, – mintimis dalijosi Šakių medikas.

Mobilus patikros punktas pirmadienį planavo patikrinti net 60 asmenų, nes norinčių gerokai susikaupia per savaitgalį. Planuojama, kad punktas dirbs ir gruodžio 26 d., ketinama imti 45 ėminius, tačiau pirmadienį užsirašęs tik vienas norintis žmogus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.