Konkursas moksleivius domino sveikuoliška gyvensena

sveikuoliaiPraėjusią savaitę Kaune įvyko 2011-2012 mokslo metų tarptautinio vaikų, mokinių, pedagogų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų II etapo Kauno zonos ugdymo įstaigų konkursas „Sveikuolių sveikuoliai“. Puikiomis žiniomis apie sveiką gyvenseną išsiskyrė ir mūsų rajono moksleiviai.

Nuotr. Konkurse „Sveikuolių sveikuolis“ dalyvavę Šakių rajono atstovai, tarp kurių pasirodė ir Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos priešmokyklinio ugdymo grupė „Linelis“, namo grįžo su dovanomis ir dar geresnėmis žiniomis apie sveiką gyvenseną.  

Kovo 14 dieną Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo vidurinėje mokykloje įvyko konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ II etapas. Jame varžėsi priešmokyklinio ir mokyklinio amžiaus 1- 4 klasių komandos. Vyresniųjų klasių moksleiviai varžėsi Kauno sporto centro mokykloje. Konkurse dalyvavo Alytaus miesto  ir rajono, Jonavos, Jurbarko, Kalvarijos, Kauno miesto ir rajono, Kazlų Rūdos, Marijampolės, Lazdijų, Prienų, Raseinių, Šakių, Vilkaviškio savivaldybių moksleiviai.  
 
Konkurse Šakių rajonui atstovavo Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos priešmokyklinio ugdymo grupė „Linelis“, Šakių „Aukuro“ pagrindinė mokyklos 1- 4 klasių ir 5-8 klasių komandos ir Kudirkos Naumiesčio Marijampolės profesinio rengimo centro dešimtokai. Renginys prasidėjo iškilminga eisena ir komandų parengtais prisistatymais. Vėliau  mokiniai varžėsi estafetėse, atliko praktines pirmosios pagalbos užduotis, sprendė testus sveikos gyvensenos, saugaus eismo, elgesio su nepažįstamais žmonėmis klausimais. Komandų kapitonai rungėsi priimdami  loginius sprendimus. Be to, savo komandoms balus pelnė ir bendras užduotis atliko  pedagogai  ir sveikatos priežiūros specialistai. Tarp mūsiškių geriausiai sekėsi Kudirkos Naumiesčio dešimtokams, kurie užėmė antrąją vietą ir pasipuošė medaliais. Sporto rungtyje jie buvo nepralenkiami ir visus sužavėjo originaliu, vyrišku komandos prisistatymu, saugaus eismo ir sveikos gyvensenos išmanymu. Berniukus konkursui paruošė auklėtoja Rasa Blekaitienė ir sveikatos specialistė Benita Petrauskienė. Visos komandos grįžo su dovanomis ir pagilintomis sveikos gyvensenos žiniomis, kurios, tikima, taps neatsiejama vaikų kasdienio  gyvenimo dalimi.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px