Lopšelyje-darželyje „Klevelis“ atidaryta nauja grupė

darzelisAgnė NAUMAVIČIŪTĖ

Prieš savaitę buvo pristatytos suremontuotos lopšelio-darželio „Klevelis“ patalpos, kuriose įsikūrė ikimokyklinio ugdymo vaikų grupė.

Nuotr. Naujai įrengtose patalpose įsikūrė ikimokyklinio ugdymo vaikų grupė, kurią lanko 20 mažylių.  

Per kančias į žvaigždes

Vasarą iš „Kleveliui“ priklausančių patalpų išsikėlus Šakių vaikų dienos centrui, visai netrukus patalpos pradėtos remontuoti – reikėjo kelis mažus kambarėlius sujungti į vieną, įrengti kitas patalpas, reikalingas darželinukų grupei. Remontui iš rajono savivaldybės biudžeto buvo skirta 30 tūkst. eurų.

Šiandien sutvarkytos patalpos vis dar kvepia dažais, nuo naujų baldelių vis dar sklinda medienos kvapas. Ypač smagu, jog šią grupę lankantys vaikai vienoje patalpoje ir žais, ir snaus pietų miego – mat vaikams išmiegojus sulankstomas loveles paslepia sieninės spintos.

Tiesa, apie naująsias patalpas kalbama jau seniai. Nerimas, svarstymai, kaip bus, ar rugsėjo mėnesį tėvai galės vesti vaikus į darželį, ar tilps į grupes, buvo kilę daugiau nei prieš pusmetį. Tėvams pradėjus kreiptis į darželį, šiems buvo atsakyta: kol nebus įrengtos naujos patalpos, vaikai į darželį netilps. Nors rajono meras Juozas Bertašius tikino, jog rugsėjo pirmąją „Klevelyje“ jau bus įruoštos naujos patalpos, deja,  būta nesklandumų, darbai prasidėjo vėliau nei tikėtasi ir šiek tiek užsitęsė.

 Nepaisant to, verta pasidžiaugti, jog „Klevelis“ pasipildė dar viena – aštuntąją darželinukų grupe. Dabar darželyje veikia dvi lopšelio, keturios ikimokyklinio ugdymo ir dvi priešmokyklinio vaikų ugdymo grupės. Tiesa, iš pradžių buvo planuota, jog suremontuotose patalpose galės įsikurti būtent naujai steigiama lopšelio grupė, tačiau, pasirodo, yra reikalavimas, kad mažiausiųjų grupės gali būti steigiamos tik pirmajame darželio aukšte. Dėl šių aplinkybių, kaip jau buvo minėta, į suremontuotas patalpas įsikėlė ne patys mažiausieji, o ikimokyklinio ugdymo vaikai (šią grupę lanko 20 vaikų, o naujoje lopšelio grupėje bus ne daugiau nei 15 mažylių).

Šventiškas atidarymas

J. Bertašiui bei „Klevelio“ direktorei Vilijai Butikienei perkirpus juostelę, simbolizuojančią darželio grupės atidarymą, į ją sugužėjo ne tik rajono valdžios atstovai, darželinukai, bet ir jų tėvai. Kaip į grupės atidarymą susirinkusiems svečiams sakė V. Butikienė, nuo to, kokioje aplinkoje bus ugdomas vaikas nuo mažens, priklauso jo pasiekimai bendrojo lavinimo mokykloje.

„Pastaruoju metu labai didelis dėmesys skiriamas ikimokykliniam ugdymui. Mes, šios srities profesionalai, labai tuo džiaugiamės“, – kalbėjo „Klevelio“ direktorė.

Idėja kurti aštuntą darželio grupę kilo dar 2008m. Direktorė prisiminė, jog šia mintimi pasidalijo ir su J. Bertašiumi, kuris jai pritarė. Tačiau, direktorės teigimu, prasidėjus ekonominei krizei, šią mintį teko atidėti į šalį.

„Tačiau svajonę ir toliau brandinau, ji niekur nedingo. Ir pagaliau išaušo valanda, kai atsirado asmenų, kurie padėjo šią svajonę įgyvendinti, todėl turime šią nuostabią grupę“, – tęsė direktorė pridurdama, jog už pagalbą darželio bendruomenė yra dėkinga J. Bertašiui, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjui Elvydui Pauliukėnui, mero pavaduotojui Edgarui Pilypaičiui, administracijos direktoriui Evaldui Sniečkui. Direktorė nepamiršo padėkoti ir Ūkio skyriaus vedėjui Kęstučiui Kuncaičiui.

Rajono meras teigė, jog rūpinantis vaikų gerove niekada nereikia skaičiuoti nei išlaidų, nei triūso, o naujoji grupė – kalėdinė dovana ją lankantiems vaikams. J.Bertašius, sveikindamas darželio kolektyvą, jam padovanojo fotoaparatą. Atsidėkodami mažieji darželinukai nedrąsiai, kiek paraginti auklėtojų, rajono valdžios atstovams įteikė gėlių. Po naujosios „Klevelio“ grupės atidarymo visi susirinkusieji buvo kviečiami šventinių pietų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.