„Berželyje“ oficialiai atidaryta „Ežiukų“ grupė

darzelis eziukai
Nuotr. Lopšelio-darželio „Berželis“ naująją „Ežiukų“ grupę, kurią lanko penkiolika dvejų metukų amžiaus vaikų, pašventino Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas Vytautas Antanas Matusevičius.

Praėjusį penktadienį Šakių lopšelyje-darželyje „Berželis“ buvo atidaryta nauja ikimokyklinio ugdymo grupė, pakrikštyta linksmu pavadinimu – „Ežiukai“.
 
Tiesa, kaip pasakojo direktorės pavaduotoja ugdymui Dovilė Kazakauskienė, grupė veiklą pradėjo nuo spalio 5 d., tačiau praėjo šiek tiek laiko, kol mažieji „Ežiukai“ apsiprato su savo naujaisiais namais ir buvo galima rengti oficialų grupės atidarymą. O ir dabar auklėtojoms ne vienam mažyliui tenka šluostyti ašaras, kai jie lieka be mamos ir tėčio. „Ežiukų“ grupę lanko penkiolika dvejų metukų amžiaus vaikų. Mažuosius globoja auklėtojos Judita Rudzevičienė ir Jurgita Orintienė bei jų padėjėja Judita Užupienė.

Prieš prasidedant kalboms ir sveikinimams, naująją grupę pašventino Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas Vytautas Antanas Matusevičius. Nuo rugsėjo pirmosios „Berželis“ tapo lopšeliu-darželiu, kai specialiųjų ugdymosi poreikių turintys mokyklinio amžiaus vaikai ugdytis buvo perkelti į Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centrą. Tuščiose patalpose ir buvo įsteigta nauja ikimokyklinio ugdymo grupė. Lopšelio-darželio direktorė Lina Viliūšienė kalbėjo, kad „Berželio“ šakos plačios ir vietos čia užteks visiems, ir padėkojo rajono valdžios atstovams už finansinę paramą, skirtą patalpų remontui.

Žinoma, į grupės atidarymą su glėbiu dovanų susirinko ne tik vaikų tėvai, bet ir rajono  savivaldybės meras Juozas Bertašius, jo pavaduotojas Edgaras Pilypaitis bei Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas. D. Kazakauskienė juokaudama prisiminė, kad J. Bertašius yra „Berželio“ krikštatėvis ir pasiteiravo E. Pilypaičio, ar šis nesutiktų tapti „Ežiukų“ grupės krikštatėviu. Savaime suprantama, vicemeras su šiuo pasiūlymu sutiko.

Po vaikų muzikinio pasirodymo jiems buvo įteikti diplomai, įrodantys, kad mažyliai tapo oficialiais „Ežiukais“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.