Moksleiviai kūrė verslo idėjas

nefaini
Nuotr. Absoliutūs nugalėtojai – komanda „(Ne)faini“, užtikrintai laimėjusi visus etapus.


Antrąjį lapkričio penktadienį švenčiamos Verslininko dienos nepamiršo ir moksleiviai iš Šakių „Žiburio“, Lukšių ir Griškabūdžio gimnazijų, Kidulių, Sintautų, Gelgaudiškio pagrindinių mokyklų, Plokščių ir Kriūkų mokyklų-daugiafunkcių centrų, minėję ją „Žiburio“ gimnazijoje vykusiame Šakių verslo informacijos centro bei rajono ekonomikos ir verslumo mokytojų organizuotame renginyje.
Komandos turėjo sukurti verslo idėjas, jas pristatyti, parengti idėjų įgyvendinimo ir rinkodaros planą bei atlikti reklamos užduotis. Kartu su mokiniais idėjų dienoje „Mes – už verslą“ dalyvavo Šakių verslo klubo prezidentė, UAB „Jundula“ direktorė Rasita Grincevičienė, mažosios bendrijos „Pašešupio medelynas“ direktorė Diana Jazukevičienė ir UAB „BTAP Group“ direktorius,  UAB „Airbag LT“ atstovas Jonas Bataitis. Verslininkai konsultavo komandas joms rengiant idėjų pristatymus,  vertino užduočių atlikimą.

Komandos gvildeno užimtumo, laisvalaikio ir patyčių problemas, o jas siūlė spręsti sukuriant įvairias paslaugas. Tai ir interaktyvios kavinės, ir laisvalaikio klubai. O štai komanda „(Ne)faini“ užtikrintai laimėjo visus etapus, sukūrusi produkto idėją. Jie laiko trūkumo problemą, derindami su pomėgiu žiūrėti kino filmus, siūlė spręsti sukūrus „appsą“. Kitaip tariant, siūlė sukurti mobilią programėlę, kuri padėtų planuoti laiką, svarbiausius ir mažiau reikšmingus darbus, o sutaupyto laiko praleidimui galinti netgi parinkti pomėgius atitinkantį filmą.

Idėjų dienoje gausiai dalyvavę šeimininkai žiburiečiai bei kitų mokyklų atsivežti sirgaliai, stebėję komandų idėjų pristatymus, taip pat turėjo galimybę „investuoti“ simbolinius 10 eurų į labiausiai patikusią idėją.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.