Vienas direktorius – dviem mokykloms

Praėjusį penktadienį rajono savivaldybės taryba nutraukė darbo sutartį su Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro laikinąja direktore Neringa Motiejaityte jos pačios iniciatyva.

Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro laikinoji direktorė pateikė prašymą nuo lapkričio 22 d. nutraukti su ja pasirašytą darbo sutartį vienašališkai išreikšta valia. N. Motiejaitytė į šias pareigas buvo paskirta 0,25 etato, pasitraukus ilgametei mokyklos direktorei Nijolei Bitinienei. Iš laikinų vadovės pareigų N. Motiejaitytė nusprendė trauktis Plokščių mokykloje-daugiafunkciame centre atsiradus pilnam lietuvių kalbos mokytojos etatui. N. Motiejaitytei iš įstaigai skirtų lėšų bus išmokėtas priklausantis darbo užmokestis ir piniginė kompensacija už nepanaudotų kasmetinių atostogų 27 darbo dienas.
 
Šiuo metu vadovauti įstaigai paskirta direktorės pavaduotoja ugdymui Nijolė Anankaitė.

Kada Plokščių mokykla turės nuolatinį vadovą, kol kas neaišku. Kadangi valdymo lėšų trūksta beveik visose mokyklose, pasak rajono savivaldybės vicemero Dariaus Jakavičiaus, nors sprendimas dar nepriimtas, tačiau planuojama, kad, Odetą Dailidienę patvirtinus Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos direktore, ji galėtų vadovauti ir Plokščių mokyklai-daugiafunkciam centrui. Analogiška situacija su kitomis dviem panemunės mokyklomis. Lekėčių mokyklos-daugiafunkcio centro direktoriaus Lino Adomaičio darbo sutartis baigiasi ateinančių metų sausio 1 d. D. Jakavičius teigimu, greičiausiai ji nebus pratęsta. Planuojama, kad šiai įstaigai galėtų vadovauti Kriūkų mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Lilija Liutvinienė.   

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.