Tradiciniame Draugystės žygyje – rekordinis dalyvių skaičius

turistinisBirželio 5 – 6 dienomis Sudargo pušyne vyko vienuoliktasis tradicinis renginys, šiais metais organizatorius nustebinęs rekordiniu dalyvių skaičiumi. Į turistinį Draugystės žygį atvyko 253 vaikai net iš septyniolikos Marijampolės regiono ir Jurbarko rajono mokyklų.

Nuotr. Konkurso „Noriu būti pareigūnu“ metu žygio dalyviai turėjo apsirengti pasieniečio, priešgaisrinės saugos ir policijos darbuotojų uniformas.

Tradiciškai žygio dalyvius sveikino ir ištvermės bei gero oro linkėjo  Sudargo seniūnė Rita  Grigaitienė ir bendruomenės pirmininkė Alberta -Natalija Dragūnaitienė,  Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinės mokyklos direktorė Alma Dragūnaitienė, Švietimo ir sporto skyriaus specialistas  Juozas Jonuška, Šakių rajono apylinkės  vyriausiasis prokuroras Raimundas Vasiliauskas, Rociškių užkardos vadas Darius Martinkevičius.

Renginio organizatoriai – Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinė mokykla ir Šakių policijos komisariato pareigūnai dalyviams pasiūlė daug įdomių sportinių veiklų ir susitikimų: orientacinį žygį, stovyklaviečių įrengimo įvertinimą, virvės traukimo ir kliūčių ruožo varžybas, plakato piešimo ir daug kitų įvairiausių konkursų. Jaunimas turėjo galimybę stebėti Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų darbą, kurie demonstravo automobilio pjaustymą, gaisro gesinimą. Jie susipažino su  Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties medikų darbo ypatumais - galėjo patys pabūti „ligoniais“.
 
Orientacinio žygio rungtyje geriausiai pasirodė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos komanda. Antrąją vietą užėmė Jurbarko Antano Giedraičio –Giedriaus gimnazijos 1 C komanda, trečioje vietoje liko Skirsnemunės J. Baltrušaičio pagrindinės mokyklos atstovai. Įvertinus stovyklaviečių įrengimą, estetiškiausia pripažinta Jurbarko Antano Giedraičio – Giedriaus gimnazijos 3 G komandos stovyklavietė. Ekologiškiausia išrinkta Paluobių pagrindinės mokyklos stovyklos aplinka. Originaliausios stovyklavietės vardas atiteko Gudelių pagrindinės mokyklos jauniesiems turistams. Spalvingiausia pripažinta Vilkaviškio Gražiškių gimnazijos, o gražiausia - Girdžių  pagrindinės mokyklos komandų stovyklavietės.

Jaunuoliai noriai savo jėgas išbandė konkurse „Noriu būti pareigūnu“. Jo metu reikėjo kuo greičiau apsirengti pareigūnų (policininko, ugniagesio, pasieniečio) uniformas ir atnešti „sužeistąjį“.  Kad dalyviai teisingai apsirengtų uniformas ir užsidėtų spec. priemones, stebėjo  Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Rekešius ir priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininkas Gintaras Ščajevas, Rociškių užkardos vadas D. Martinkevičius, Šakių policijos komisariato tyrėja Ieva Kucinaitė. Pirmąją vietą šiame konkurse laimėjo Sudargo bendruomenės centro jaunimo komanda. Antrieji liko Gelgaudiškio vidurinės mokyklos, tretieji - Vytėnų pagrindinės mokyklos atstovai.

Savo jėgas jaunimas išmėgino ir virvės traukimo varžybose, kuriose nenugalima buvo Vytėnų pagrindinės mokyklos komanda. Antrąją vietą iškovojo Gražiškių gimnazijos, trečią - Gudelių pagrindinės mokyklos jaunieji turistai.

Po sportinių rungčių ir konkursų jaunieji turistai stebėjo Jurbarko khyokushin  karate klubo „Kumite“ ir jo trenerio Artūro Enčerio parodomąją programą. Savo dainomis juos džiugino Šakių kultūros centro vaikų dainų studija „Šmiki šmaki“, cirko numerius rodė studijos „Šypsena“ artistai.

Vėliau turistinio žygio dalyviai rinkosi į situacijų kūrimo rungtį, kurios metu, pristatydami savo vietovę, turėjo įpinti lietuviškų dainų žodžius. Renginio organizatorės Ingos Pranskaitienės teigimu, nei šmaikštumo, nei kūrybingumo jauniesiems turistams netrūko..

Kitas rytas žygio dalyviams prasidėjo mankšta ir kliūčių ruožo varžybomis, kuriose nepralenkiami buvo Lukšių Vinco Grybo gimnazistai. Antrąją vietą užėmė Skirsnemunės J. Baltrušaičio pagrindinės mokyklos komanda, trečioje vietoje liko Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinė mokyklos moksleiviai. Kvadrato varžybose geriausi buvo Gražiškių gimnazistai. Antrąją vietą laimėjo Paluobių pagrindinės mokyklos komanda. Tretieji liko Gelgaudiškio vidurinės mokyklos moksleiviai.

Nei įspūdžių, nei geros nuotaikos čia netrūko. Moksleiviai sportavo, vaišinosi Šakių rajono policijos komisariato pareigūnų virta gardžia žirniene, smagiai vakarojo prie laužo, trypė diskotekoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.