D.Palukaitienei – padėka iš ministro rankų

palukaitieneGegužės 28 dieną Šakių „Žiburio“ gimnazijos ekonomikos, verslo ir vadybos technologijų mokytoja Daiva Palukaitienė buvo viena iš dešimties šalies pedagogių, pakviestų į susitikimą su ūkio ministru Rimantu Žyliumi ir VšĮ „Lietuvos Junior  Achievement“  direktoriumi Eugenijumi Savičiumi.

Nuotr. D.Palukaitienei buvo malonu gauti Padėką iš ūkio ministro rankų, tačiau svarbiausias jos darbo įvertinimas – mokinių rezultatai.  

D.Palukaitienės teigimu, šis renginys vainikavo gražų VšĮ „Lietuvos Junior  Achievement“  (LJA) ir Ūkio ministerijos bendradarbiavimą,  propaguojant Lietuvos jaunimo verslumo idėjas, kuriant ir vykdant LJA įgyvendinamus projektus, skatinant verslo įmonių dalyvavimą jaunimo verslumo ugdymo programose. Ūkio ministras, apžvelgdamas metų rezultatus, dešimčiai Lietuvos mokytojų, tarp jų ir D.Palukaitienei, įteikė Padėkos raštus už jų indėlį  ugdant jaunosios kartos verslumą. LJA direktorius  dėkojo jiems už dalyvavimą jaunimo verslumo ugdymo projektuose, kuriant mokyklose bandomąsias verslo bendroves.
 
„Be abejo, malonu atsiimti Padėką iš ministro rankų, bet, vis dėlto, tikrasis džiaugsmas ir svarbiausias įvertinimas yra mokinių rezultatai, - tikino mokytoja. - Džiugu, kad šiuo metu gimnazistų komanda nesnaudžia, o sėkmingai dalyvauja jau kitame verslumo skatinimo projekte LIFTAS, kurį organizuoja DNB bankas. Jie jau „pakilo liftu“  į antrąjį etapą, savo gido  Dariaus Stankaičio padedami kuria verslo planą konkurso pateiktai  idėjai įgyvendinti.“

Diskusijų metu su Ūkio ministru D.Palukaitienė pasidžiaugė, kad jos mokiniai ne tik realizuoja savo gebėjimus  mokomosiose bendrovėse, bet jau ir rimtą verslą išbando. „Klausydamiesi  apie Lauryno Stankaičio startą versle, susirinkusieji ypač žavėjosi tuo, kad jaunimo verslumas auga ne kokiame nors didmiestyje, bet mažame provincijos miestelyje“, - pasakojo ji.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.