Rajono taryba leido „Žiburio“ gimnazijai formuoti papildomą klasę

ziburysPrieš porą savaičių straipsnyje „Ne visi norintys mokysis „Žiburio“ gimnazijoje“ rašėme, kad iš 140 norinčiųjų mokytis pirmoje „Žiburio“ gimnazijos klasėje, čia buvo priimti tik 92 rajono moksleiviai. Mat rajono taryba šiemet gimnazijoje leido formuoti tik tris pirmąsias klases. Nors Juozas Bertašius visus įspėjo, kad ši tvarka nebus keičiama, tačiau, pasak jo, gerai besimokantiems šakiečiams likus „už borto“ ir tėvams įsikišus, jis pakeitė šį savo sprendimą.

Praėjusiame rajono tarybos posėdyje buvo svarstomas klausimas dėl leidimo „Žiburio“ gimnazijoje formuoti papildomą pirmokų klasę. Po įvykusios aštuntokų atrankos į pirmąją gimnazijos klasę iš 140 norinčiųjų buvo priimti 92 moksleiviai (3 klasės). Tada paaiškėjo, kad, norint patekti į gimnaziją, reikalingas labai aukštas metinių pažymių vidurkis - ne mažiau nei 8 balai. Todėl čia mokytis nepateko daug aukštu vidurkiu besimokančių šakiečių. Tai ir papiktino moksleivių tėvus.

Šį klausimą pristatęs Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotojas Elvydas Pauliukėnas teigė, kad nepasitvirtino išankstinės prognozės dėl būsimųjų trečios klasės mokinių. Buvo planuota, kad „Žiburio“ gimnazijoje mokysis apie 210 trečiokų, t.y. susidarys septynios klasės. Šiuo metu gimnazijoje, kartu su naujų mokinių prašymais, yra tik 170 trečiokų, t.y. suformuotos šešios klasės. Todėl įvertinant tai, kad vykdant atranką į pirmąją klasę nebuvo priimti mokiniai su aukštu metinių pažymių vidurkiu ir nėra galimybės sukomplektuoti planuotų septynių III klasių, būtų tikslinga leisti „Žiburio“ gimnazijoje formuoti keturias pirmokų klases, nedidinat planuoto bendro klasių komplektų skaičiaus (18).     
 
Beje, atlikus tyrimą, buvo nustatyta, kad papildomai priėmus 30 mokinių ir gimnazijoje suformavus keturias I klases, tai neturės didelės įtakos kitoms mokykloms, dėl ko ir buvo labiausiai nerimauta. „Varpo“ vidurinėje mokykloje, kaip ir planuota, bus formuojamos dvi IX klasės, kuriose mokysis 58 mokiniai, kitose mokyklose klasės nebus uždaromos. Be to, keturių I klasių komplektavimas „Žiburio“ gimnazijoje leistų lengviau spęsti mokytojų įdarbinimo problemą, vykdant Šakių miesto mokyklų reformą ir priimant į darbą gimnazijoje naujus mokytojus, kadangi mokytojų pamokų krūvių prognozės buvo daromos planuojant „Žiburio“ gimnazijoje 18 klasių komplektų.

Tarybos nario Edmundo Rinkevičiaus teigimu, jei buvo kalbama, kad išimtys niekam nebus daromos, kodėl po keturių mėnesių reikia papildyti ankstesnį tarybos sprendimą. Pasak jo, padarius vieną pakeitimą, po pusės metų bus dar vienas pakeitimas ir visos vidurinės mokyklos rudenį taps aštuonmetėmis. Jei išimtis daroma „Žiburio“ gimnazijai, tai E.Rinkevičius pasiūlė prie šio klausimo įrašyti dar vieną punktą – Gelgaudiškio vidurinėje mokykloje leisti vykdyti vidurinio ugdymo programą su viena 11 klase. Tačiau šiam jo papildymui nebuvo pritarta. Iš 22 posėdyje dalyvavusių narių, tik 2 balsavo už šį papildymą, 10 buvo prieš, 10 susilaikė.

Už papildomos I  klasės formavimą „Žiburio“ gimnazijoje ir pasienio ruože esančios Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos I - IV gimnazinių klasių komplektavimą, jei susidaro bent vienas šių klasių komplektas, t.y. 15 moksleivių, laiduojant vidurinio mokymo prieinamumo užtikrinimą, balsavo 19 tarybos narių, 2 buvo priešas, 1 susilaikė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.