Stovykla, skatinanti savanorystę

stovykla_savanorysteStovykla, skatinanti savanorystę Rugpjūčio 27-29 dienomis Zyplių dvare vyko jaunimo stovykla, kurios metu buvo statoma poetinė kompozicija „Laiptai“. Kompozicijos režisierė – Vilija Meškaitienė. Ši stovykla buvo projekto „Patsaunoris“ savanorystės skatinimo programa Šakių rajono jaunimui.

Nuotr. Teatro stovyklos dalyviai kartu su režisiere Vilija Meškaitiene sukūrė poetinę kompoziciją „Laiptai“.

Pirmąją stovyklos dieną stovyklautojus aplankė profesionalus aktorius Remigijus Endriukaitis, dirbantis Kauno valstybiniame lėlių ir Kauno mažajame teatruose. Jis pasidalijo savo, kaip aktoriaus, patirtimi, idėjomis, taip pat vedė kūrybinius užsiėmimus, kurių metu išmokė teatrinių žaidimų, padedančių „apšilti“ ir įsijausti į vaidmenį prieš spektaklį.

Antrąją ir trečiąją dienomis vyko kūrybinės dirbtuvės su Vilija Meškaitiene, kuriose ir „gimė“ maždaug penkiolikos minučių trukmės poetinė kompozicija „Laiptai“. Toks pavadinimas buvo pasirinktas neatsitiktinai. Laiptai asocijuojasi su tikslų siekimu, aukščiu ir rizika. Tad savanorystės projektui tokia tematika labai tiko. Ši kompozicija skatino nebijoti pabandyti kažką naujo, kartais surizikuoti ir pačiam kurti savo gyvenimą. Būtent savanorystė suteikia galimybę išbandyti save įvairiose situacijose, tobulėti ne tik asmeninėje, bet ir profesinėse srityse.
 
Projektas „Patsaunoris“ prasidėjo teatro stovykla Zyplių dvare ir kompozicija „Laiptai“. Kitos veiklos kol kas dar laukia savo eilės. Projektą „Patsaunoris“ remia Šakių rajono savivaldybė ir ES programa „Veiklus jaunimas“. Stovyklos dalyvė Bernadeta Domeikaitė prasitarė, kad Šakių rajono jaunimas turės galimybę rugsėjo mėnesio pabaigoje savanoriauti ir atlikti praktiką net dešimtyje mūsų krašto įstaigų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.