Vaikų švietimo įstaigose katastrofiškai mažėja

Baigiantis pirmajam mokslo metų pusmečiui situacija rajono švietimo įstaigose nedžiugina. Rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyresnysis specialistas Gintaras Demenius stveriasi už galvos – sausio 3 dienos duomenimis iš rajono mokyklų išvyko net 49 vaikai.

Rugsėjį mokyklų duris pravėrė 4433 mokiniai, o šių metų pradžioje jų  liko 4391. Jei priešmokyklinukų ir ikimokyklinukų skaičius sumažėjo tik po du, tai bendrojo ugdymo mokyklose įvyko didesni pokyčiai – sumažėjo 42 vaikais: 22 išvyko į užsienį, devyni - į kitų rajonų švietimo įstaigas, aštuoni nutraukė mokslą, vienas mirė, devyni perėjo mokytis į Marijampolės profesinio rengimo centrą. Daugiausiai, net devyniais mokiniais, sumažėjo Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos bendruomenė. Iš Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos išėjo septyni, o iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos – šeši mokiniai. Po keturis vaikus išlydėjo Gelgaudiškio vidurinė mokykla, Griškabūdžio gimnazija, Kidulių ir Paluobių pagrindinės mokyklos bei Žvirgždaičių progimnazija. Kitos mokyklos pokyčių nepajuto – atsisveikino su vienu ar dviem mokiniais. Nemaža migracija vyko po rajono  bendrojo ugdymo mokyklas – mokyklą rajono ribose pakeitė net 28 mokiniai. Tuo tarpu į rajono švietimo įstaigas atvyko tik septyni mokiniai: vienas sugrįžo iš užsienio, šeši – atsikėlė iš kitų šalies rajonų. Taigi, santykis visai nedžiugina. Septynis kartus daugiau vaikų išvyko negu atvyko. Prognozės liūdnos, nes net 22 vaikai emigravo į užsienį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.