Gimnazijoje veikė paštas ir grožio salonas

profesiju_mugeViena Lukšių Vinco Grybo gimnazijos mokytoja „Arbatinėje“ nusipirko pyragėlį ir nunešė jį į „Pašte“ esantį siuntų skyrių. Iš ten gražiai supakuotas ir kaspinėliu perrištas pyragėlis už nedidelį mokestį buvo nusiųstas kolegei į kitą kabinetą.

Nuotr. Mokykloje veikusiame grožio salone už kelis litus buvo galima pasidaryti manikiūrą pas būsimąsias grožio specialistes.

Tuo tarpu gimnazistės už kelis litus pasidarė puikų manikiūrą ir makiažą grožio salone „Esam Va“, gydytoja homeopatė Marija Bagdanavičienė nemokamai patikrino širdies veiklą. O tie, kuriems ji plakė per silpnai, išėjo ieškoti romantikos – aptemdytame informatikos kabinete šios mokyklos gimnazistas pasakojo apie žvaigždes.

Kas tai – nauja pramogų sostinė Šakių rajone? Kol kas ne. Tai tiesiog edukacinė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos programa „Profesijų mugė 2012“. Matant zujančius paštininkus, nagų lako buteliukais apsistačiusias grožio salono darbuotojas ir sklindant viliojantiems arbatinės kvapams, nežinojai į kurią pusę pulti – nėjo spėti visko išragauti, išžiūrėti, išgirsti.
 
Šioje edukacinėje programoje dalyvavo pačių įdomiausių ir kasdieniškiausių profesijų atstovai. Mokinių miške žaliavo ir girininko uniforma, žybsėjo siuvėjos adata, gimnazistams apie savo profesiją pasakojo mokyklos valgyklos virėja, veterinaras, buhalterė, žurnalistai, gydytoja homeopatė, kosmetologė, astronomas, bankininkas...

Sumanymas šios dienos – rimtas. Padėti mokiniams pažinti kiekvieną darbą iš arčiau. Pakviesti įvairių profesijų atstovai tiek iš Lukšių miestelio, tiek ir viso rajono. Jie buvo iš anksto pasiruošę ir apgalvoję, kaip prisistatyti, kalbėjo apie tai, kuo gyvena, kas rūpi, kaip atėjo į šią profesiją ir kas joje svarbu. Mokiniai pateikė nemažai klausimų.

Renginį organizavusi mokytoja Sonata Kurienė džiaugėsi, kad jis pavyko, o mokiniai, tikriausiai, jos ramybėje nepaliks ir prašys pakartoti šią profesijų mugę kitais metais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.