„Gerumo mokyklėlė“ moko nepamiršti pareigų ir elgesio taisyklių

gerumo mokykleleŠią vasarą visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“ su savanorių pagalba Šakių vaikų dienos centro lankytojams  organizuos tris savaitės trukmės stovyklas „Gerumo mokyklėlė“. Viena savaitė 21 stovyklautojui jau prabėgo.  Po savaitę nuo liepos 22 ir rugpjūčio 5 dienos čia praleis dar apie 30 vaikų. „Gerumo mokyklėlės“ organizatorės į pagalbą kviečia moksleivius savanorius.
 
Nuotr. Vaikų dienos centrą lankantys šakiečiai džiaugėsi savaitės renginiais „Gerumo mokyklėlėje“.
 
Šakių vaikų dienos centro, vadovaujamo direktorės Jūratės  Arštikaitienės, organizuojamos „Gerumo mokyklėlės“  vadovėms Vidai Mikšienei ir Aušrai Labūnaitytei talkino keturi savanoriai: Linas ir Airinas Arštikaičiai, Lina Rakickaitė ir Tomas Enzėlaitis.

Pasak J.Arštikaitienės, dirbant mokykloje socialine pedagoge ne sykį teko pastebėti, kad namuose daugelis vaikų neturi pareigų, o paprašyti išvardyti elgesio taisykles, po  vieną - dvi pasako retas.  „Todėl pirmoji savaitė ir buvo skirta elgesio taisyklėms bei mokymuisi draugauti ir bendradarbiauti, užjausti ir padėti, - teigė Šakių vaikų dienos centro direktorė. -  Vaikams ypač patiko džiaugsminga diena, kai jie Šakių mieste praeiviams dalijo balionus,  linkėdami geros dienos. Jiems buvo smagu stebėti, kaip koks nors  piktas dėdė, gavęs balioną, nusišypsodavo, o sutikta teta pagirdavo už gražius žodžius ir elgesį. Nors ne vienas prisipažino, kad jautėsi gana nejaukiai, darydami žmonėms gera.“

Kadangi Šakių vaikų dienos centro patalpos nėra labai erdvios, todėl daug laiko „Gerumo mokyklėlės“ stovyklautojai leido  miesto parke. Labiausiai vaikams patiko žaisti futbolą  ir suptis ant naujųjų sūpynių. „Iš tiesų, pastačius sūpynes, parkas atgijo, - džiaugėsi J.Arštikaitienė. - Tačiau labai pasigedome tualetų. Vaikai dėkingi „Savęs pažinimo studijos“ jogos mokytojai Daivai Piečaitytei už apsilankymą, kurio metu jie turėjo galimybę pažinti, kas yra juoko joga. Ne vienas praeivis stabtelėjo  pasižiūrėti, kas vyksta parke.“

Pasibaigus stovyklai, vaikai išsiskirstė gavę namų darbų užduotis, nes visos mokyklėlės jų užduoda. Namų darbai, pasirodo, nepaprasti - daryti gerus darbus. Praėjusi gerumo savaitė yra projekto „Aš mokausi augti“ dalis, kuriai pinigų iš Jaunimo ir nevyriausybinių organizacijų programos skyrė rajono savivaldybė.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.