Kokia temperatūra klasėse šalčių metu?

Marijampolės visuomenės sveikatos centro specialistai nori atkreipti dėmesį į vaikų ugdymo proceso higieną, ypač šaltuoju metu laiku.
 
Mokymo, ugdymo patalpose oro temperatūra šildymo sezono metu turi atitikti HN 21:2011 reglamentuotus dydžius: priešmokyklinio ugdymo grupėje – 20-22oC; mokymo klasėse, mokymo kabinetuose ir aktų salėse – 18-20oC; sporto salėse – 15-17oC; persirengimo kambariuose prie sporto salių – 20-21oC; dušuose prie sporto salių – 25-26oC; tualetuose – 18-19oC; sveikatos kabinetuose – 21-23oC; koridoriuose ir laiptinėse – 16-18oC. Kūno kultūros pamokos lauke gali būti organizuojamos esant ne žemesnei kaip minus 8°C temperatūrai (mokiniams vilkint tinkamą sportinę aprangą ir avint tinkamą avalynę).

Vadovaujantis 2013 - 2014 ir 2014 - 2015 mokslo metų pagrindinio ir vidurinio ugdymo programų bendraisiais ugdymo planais, patvirtintais Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro 2013 m. gegužės 27 d. įsakymu Nr.V - 459, jei oro temperatūra yra 20oC šalčio ar žemesnė, į mokyklą gali nevykti 5 klasių mokiniai, esant 25oC laipsniams šalčio ar žemesnei temperatūrai – 6 - 12 (gimnazijų I - IV) klasių mokiniai. Šios dienos įskaičiuojamos į mokymosi dienų skaičių.

Vadovaujantis ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programa, oro temperatūra patalpose šaltuoju metų laikotarpiu turi atitikti šiuos dydžius: priėmimo – nusirengimo patalpose, žaidimų kambariuose ir sveikatos kabinetuose – 20-23oC; miegamuosiuose – 18-22oC; tualetuose – prausyklose – 19-23oC; kūno kultūros – muzikos salėse – 18-20oC; kompiuterinės įrangos patalpose – 20-22oC; koridoriuose ir laiptinėse – 18-21oC.

Pagal patvirtintą Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2010 m. balandžio 22 d. įsakymą Nr. V - 313 (toliau – HN 75:2010), kasdien 2 kartus šviesiu paros metu vaikai turi būti išvedami į lauką. Žiemos metu – esant ne žemesnei kaip minus 12oC temperatūrai ir silpnam vėjo greičiui (iki 2 m/sek.) arba ne žemesnei kaip minus 8oC temperatūrai ir vidutiniam vėjo greičiui (nuo 2 iki 6 m/sek.). Taip pat svarbu atminti, kad draudžiama priimti sergančius ar (ir) turinčius užkrečiamųjų ligų požymių (karščiuoja, skundžiasi skausmu, viduriuoja, vemia, kosti, yra išskyrų iš nosies ir kt.) vaikus. Vaikui sunegalavus įstaigoje, jis izoliuojamas nuo kitų, kol atvyks pasiimti tėvai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.