Biologijos olimpiadoje sėkmė lydėjo „Žiburio“ gimnazistus

Sausio 17 dieną vyko 9 – 12 klasių biologijos olimpiada, kurioje dalyvavo net 40 moksleivių iš įvairių rajono bendrojo lavinimo mokyklų. Daugiausiai prizinių vietų, kaip visada, susišlavė Šakių „Žiburio“ gimnazijos jaunieji biologai.
 
Mažiausiai dalyvių sulaukė biologijos olimpiada, vykusi tarp rajono pagrindinių mokyklų devintokų. Į ją atvyko tik trys merginos. Jos tarpusavyje ir pasidalino prizines vietas. Geriausiai sekėsi Gintarei Domeikaitei iš Kidulių pagrindinės mokyklos (mokytoja S.Kasperavičienė). Ji surinko 27,3 taško iš 90 galimų ir laimėjo pirmąją vietą. Antrąją vietą užėmė 24,8 taško pelniusi Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos moksleivė Gabrielė Bugytė (mokytoja R.Murauskienė). Trečioje vietoje liko 20,4 taško surinkusi Kidulių pagrindinės mokyklos devintokė – Gintarė Albrektaitė (mokytoja S.Kasperavičienė).

Keturios dalyvės susirungė rajono  pagrindinių mokyklų 10 klasių biologijos olimpiadoje. Pirmąją vietą iškovojo 42,4 taško iš 90 galimų surinkusi Ieva Daniliauskaitė iš Sintautų pagrindinės mokyklos (mokytoja R.Glinskienė). Antroji vieta atiteko Paluobių pagrindinės mokyklos dešimtokui Laurynui Senkui (mokytoja I.Maskvytienė), pelniusiam 29,6 taško. Trečiąją vietą užėmė 28 taškus surinkęs Deividas Soltys iš Slavikų pagrindinės mokyklos (mokytoja M.Liutkaitienė).

Į biologijos olimpiadą daugiausiai susirinko pirmaklasių gimnazistų iš visų keturių rajono gimnazijų. Čia dėl prizinių vietų varžėsi dešimt rajono moksleivių. Pirmąją vietą laimėjo 54,2 taško iš 90 galimų surinkęs Šakių „Žiburio“ gimnazijos pirmaklasis Modestas Matusevičius (mokytoja A.Žemaitienė). Antrąją vietą užėmė 43,4 taško pelniusi tos pačios gimnazijos moksleivė Vaiva Frančiakaitė (mokytoja L.Aštrauskienė). Trečioje vietoje liko Griškabūdžio gimnazistė Agnė Simanavičiūtė (mokytoja N.Stravinskienė), surinkusi 40,3 taško.

Biologijos žinias pasitikrino ir devyni antraklasiai gimnazistai, tarp kurių geriausiai pasirodė Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivė Agnė Pridotkaitė (mokytoja A.Žemaitienė), surinkusi 42,5 taško. Antroje vietoje liko 38,9 taško pelniusi Agnė Kazlauskaitė iš Griškabūdžio gimnazijos. Trečiąją vietą užėmė tos pačios mokyklos antraklasė Akvilė Girdauskaitė, surinkusi 37,4 taško. Abi gimnazistes biologijos moko N.Stravinskienė.

Biologijos olimpiadoje dalyvavo ir šeši rajono gimnazijų trečiaklasiai. Šioje grupėje prizines vietas pasidalino Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviai, kuriuos biologijos moko mokytoja L.Aštrauskienė. Pirmąją vietą laimėjo 57 taškus iš 120 galimų surinkusi Kotryna Simonavičiūtė. Antrąją vietą užėmė Marius Petkus, pelnęs 55,8 taško. Trečioje vietoje liko Inga Višinskaitė , surinkusi 55,4 taško.

Žinias olimpiadoje pasitikrino ir aštuoni rajono gimnazijų abiturientai.  Geriausiai pasirodė ir nepralenkiama buvo Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivė Austėja Dapkutė, surinkusi 90,3 taško iš 120 galimų. Antroje vietoje liko tos pačios mokyklos abiturientas Vytautas Rudzevičius, pelnęs 53,6 taško. Abu gimnazistus moko mokytoja L.Aštrauskienė. Trečiąją vietą užėmė 51,39 taško surinkusi Gabija Račiūnaitė iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos (mokytoja M.Andriukaitienė).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.