Keturmetė patyrė suaugusiųjų smurtą

Spalio 20 d. į policiją kreipėsi Gelgaudiškio seniūnijos socialinio darbo organizatorė ir pranešė, jog į Šakių rajono Gelgaudiškio vaikų darželį atvesta ketverių metų mergaitė, ant kurios kūno buvo matyti sužalojimų žymės.
 
Ketverių metų mergaitė patyrė cinišką artimiausių žmonių smurtą. Kaip įtariama, mergaitę sužalojo jos motina (34 m.) ir jos senelis (77 m.). Sužalojimų žymes ant mergaitės kūno pastebėjo Gelgaudiškio miestelio vaikų darželio darbuotojos. Joms mažylė papasakojo, jog per veidą jai trenkė supykusi mama, o rankytę cigarete nudegino senelis. Anot mažylės, mama ir senelis nuolat girtauja namuose. Ar mergaitė buvo anksčiau skriaudžiama, darželio darbuotojos negalėjo pasakyti, nes mažylė yra naujokė, darželį pradėjo lankyti prieš savaitę. Darželio darbuotojos pastebėjo, jog keturmetė atvedama nelabai tvarkingais drabužėliais, buvo matyti, kad jai trūksta motinos priežiūros. Apie nuo smurto nukentėjusią mergaitę buvo informuotos seniūnijos socialinės darbuotojos bei Šakių policijos pareigūnai. Pastarieji, atvykę į mažylės namus, neblaivią jos motiną išsivežė į areštinę. Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Į teisiamųjų suolą gali tekti sėsti ir ranką prieš mažametę pakėlusiai motinai, ir ciniškai anūkę nuskriaudusiam seneliui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.