Kriminalai (2015-12-04)

Apgadino
Lapkričio 30 d. į policiją kreipėsi Šakių seniūnijos seniūnas, nes tą pačią dieną apie 8 val. pastebėta, jog nuo lango rėmo atplėšus medžių drožlių plokštę buvo įsibrautą į Šakių seniūnijai priklausančias dirbtuves, esančias Šakiuose Kęstučio gatvėje, ir išvarytas sunkvežimis GAZ SAZ 3507, kuris paliktas apgadintas lauke šalia dirbtuvių esančioje teritorijoje. Nuostolis 100 eurų.   

Smurtavo
Gruodžio 1 d. namuose, esančiuose Šakiuose Šaulių gatvėje, sutuoktinis (84 m.) smurtavo prieš savo sutuoktinę (83 m.), kuriai medikai nustatė nosikaulio lūžį.
 
Pavogė
Gruodžio 1 d. apie 11 val. vyriškis (81 m.) atėjęs į savo garažą, esantį Šakiuose Kęstučio gatvėje, pastebėjo, kad iš garažo dingęs pareiškėjui priklausantis automobilis NISSAN MICRA (1994 m. laidos). Automobilis buvo neužrakintas, užvedimo rakteliai buvo padėti automobilio salone ant priekinės panelės. Kartu su automobiliu dingo automobilio registracijos liudijimas, pareiškėjo vairuotojo pažymėjimas, techninės apžiūros ir draudimo dokumentai, kurie buvo laikomi automobilio salone. Nuostolis 550 eurų.

Gruodžio 2 d. į policiją kreipėsi vienos bendrovės direktorius ir pranešė, kad šių metų lapkričio 26–27 dienomis neaiškiomis aplinkybėmis dingo įmonei priklausantis mobiliojo ryšio telefonas GETNORD ONYX su Omnitel ryšio operatoriaus SIM kortele. Nuostolis 350 eurų.

Gruodžio 2 d. apie 14 val. moteris (55 m.), gyvenanti Šakiuose Vytauto gatvėje, namuose pasigedo 150 eurų, kurie buvo laikomi piniginėje, įdėtoje į rankinę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.