Sustabdytas vilkų medžioklės sezonas

Gruodžio 2 d. Sintautų medžiotojų būrelio medžioklės plotuose sumedžiotas antras vilkas rajone šį medžioklės sezoną. Medžiotojui Tautvydui Mažeikai pavyko sumedžioti suaugusią vilko patelę. Tai paskutinis 2017–2018m. vilkų medžioklės sezono metu leistas sumedžioti vilkas, nes gruodžio 5 d. sezonas nutrauktas.

Lietuvoje vilkų medžioklės sezonas prasideda spalio 15 dieną ir trunka iki balandžio 1 dienos. Kiekvienais metais aplinkos ministras įsakymu nustato vilkų sumedžiojimo limitą atsižvelgdamas į vilkų apskaitos duomenis, mokslininkų rekomendacijas, suinteresuotų organizacijų ir institucijų nuomones. Sumedžiojus sezonui paskirtą vilkų limitą medžioklės sezonas yra nutraukiamas.
 
2017–2018 m. vilkų medžioklės sezonui aplinkos ministras patvirtino 60 vilkų sumedžiojimo limitą. 2017 m. gruodžio 5d. pasirašytas įsakymas „Dėl vilkų medžiojimo 2017–2018 m. medžioklės sezono metu“ nutraukimo. Po šio įsakymo įsigaliojimo vilkų medžioklė leidžiama tik kai kuriose savivaldybėse.

Iki gruodžio 4 d. Lietuvoje buvo sumedžiota 50 vilkų. Vilkus dar leidžiama medžioti ten, kur jie padarė daugiausiai žalos ir kur jų populiacija, kaip manoma, yra didžiausia, tai yra Alytaus r., Anykščių r., Elektrėnų r., Klaipėdos r., Prienų r., Raseinių r., Šilalės r., Tauragės r., Trakų r., Varėnos r. ir Vilkaviškio r. savivaldybių teritorijose. Kitur medžioti vilkus draudžiama iki kito vilkų medžiojimo sezono. Taigi Marijampolės regiono aplinkos apsaugos departamento kontroliuojamoje teritorijoje, esančioje Vilkaviškio rajono savivaldybėje, dar leidžiama medžioti, o kitose regione esančiose savivaldybių teritorijose vilkų medžioklės sezonas baigtas.

2017–2018 m. sezono metu iki gruodžio 5 d. Marijampolės regione buvo sumedžioti tik 2 vilkai. Abu vilkai sumedžioti mūsų rajono savivaldybės teritorijoje. Pirmasis vilkas sumedžiotas lapkričio 4 d., o antrasis – gruodžio 2 d.

2016–2017 m. vilkų medžioklės sezono metu Marijampolės regione buvo sumedžioti septyni vilkai. Mūsų  rajone buvo sumedžioti du vilkai, Marijampolės rajone vienas vilkas ir Vilkaviškio rajone sumedžiota trys vilkai. (Vilkaviškio rajone vienas vilkas buvo rastas partrenktas automobilio (2016-08-01), kuomet medžioklės sezonas dar nebuvo prasidėjęs).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.