Keičiasi automobilių išregistravimo tvarka

Gegužės 20 d. keičiasi transporto priemonių išregistravimo tvarka. Nuo šiol, sustabdžius automobilio registraciją dėl negaliojančios techninės apžiūros ar draudimo ir per 180 d. to nesutvarkius, jis nebebus automatiškai išregistruojamas. Iš naujo atlikus techninę apžiūrą ar apdraudus automobilį, jo leidimas dalyvauti eisme bus atnaujintas be jokio papildomo mokesčio ir pakartotinių registracijos procedūrų.

Šiuo metu, jei automobilis neturi civilinės atsakomybės privalomojo draudimo, techninės apžiūros arba nėra sumokėti valstybės nustatyti mokesčiai, jo registracija sustabdoma. Tik tuomet, kai transporto priemonės valdytojas per 180 d. nepašalina šių priežasčių, kurios draudžia dalyvavimą eisme, automobilis automatiškai išregistruojamas.
 
Panaikinus automatinį transporto priemonių išregistravimą, nebereikės kartoti registracijos procedūrų. Taigi mažės ne tik finansinė, bet ir administracinė našta. Be to, naujoji tvarka galios ir tiems asmenims, kurių transporto priemonės buvo automatiškai išregistruotos dar iki naujos tvarkos įsigaliojimo. Jei bus įvykdytos visos prievolės, taip pat nebus pasikeitęs transporto priemonės savininkas, jų registracija taip pat bus atstatoma automatiškai.

 Kaip ir iki šiol, norint išregistruoti nebetinkamą naudojimui automobilį, asmuo „Regitroje“ turi pateikti jo sunaikinimo pažymėjimą, kurį išduoda eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkytojai. Taip pat su savimi turėti registracijos liudijimą bei numerio ženklus, jei jie neprarasti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.