Prastovų nepanoro vadovai

Nors kovo 23 d. buvo priimtas mero potvarkis dėl prastovų (stovėjimo be darbo padėtis) skelbimo biudžetinių įstaigų vadovams, kovo 31 d. patikslinta, kad potvarkis keičiamas, atsižvelgiant į kai kurių įstaigų vadovų prašymus netaikyti prastovų dėl suplanuotų darbų.

„Suveikė gana įdomiai“, – spaudos konferencijos metu apie anksčiau pasirašytą potvarkį sakė meras Edgaras Pilypaitis, ypač pabrėžęs švietimo įstaigas, kurios, kaip kalbėjo jis, nemiega ir turi susiplanavusios daug darbų – vienos esą ketina tvoras tverti, dažyti ar stogus tvarkyti.
 
Todėl jis įpareigojo biudžetinių įstaigų vadovus, kurių steigėja yra savivaldybė, darbą organizuoti atsižvelgiant į savo įstaigos veiklos specifiką, užtikrinant racionalų ir taupų lėšų bei turto naudojimą, veiksmingą įstaigos vidaus kontrolės sistemos sukūrimą, jos veikimą ir tobulinimą. Vadinasi, kiekvienas vadovas turės pasukti galvą, kaip jis elgsis su savo darbuotojais, kuriems neįmanoma vykdyti darbo sutartyje numatyto darbo. Darbo kodeksas, atkreipė dėmesį E. Pilypaitis, numato nemažai priemonių – ne tik prastovą, bet ir dalinę prastovą, dalinį darbą, perkėlimą į kitas pareigas, atostogų, net ir nemokamų, suteikimą, o kraštutiniu atveju kodekse numatytas ir atleidimas iš darbo. Visais atvejais sprendimas turi būti derinamas su darbuoju.

Ankstesniame potvarkyje biudžetinių įstaigų vadovai buvo įpareigoti skelbti prastovas darbuotojams, išskyrus Visuomenės sveikatos biurą, Kukarskės globos namus, savivaldybės priešgaisrinę tarnybą, Socialinių paslaugų centrą bei švietimo įstaigas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.