Rajono literatų klubui – 15 metų

literatu klubas„1998 rugpjūčio 14 dieną buvo užregistruota visuomeninė organizacija Šakių rajono literatų klubas ,,Lygumų šaltinis‘‘. Šakių rajono savivaldybės įmonių ir organizacijų registro pažymėjimą pasirašė Šakių rajono savivaldybės meras Rimantas Vensas“,- prisimena nuo 2004 metų literatų klubui „Lygumų šaltinis“ pirmininkaujanti Laima Martinkaitytė - Rimienė.
 
Nuotr. Literatų klube „Lygumų šaltinis“ bendraminčių randa visi kuriantys ir mylintys literatūrą.
 
Pasak L. Martinkaitytės - Rimienės, plunksnos broliai pradėjo literatūrinę kelionę Zanavykijos žeme norėdami rašyti ir suburti rašančius žmones, ugdyti ir propaguoti kultūrines ir dvasines vertybes, organizuoti poezijos šventes, knygų pristatymus, kūrybos vakarus, konkursus ir panašius renginius. „Šiandien „Lygumų šaltinis“ žinomas ne tik Zanavykijoje, jis bendrauja su visos Lietuvos literatais. Viena po kitos knygų lentynose sugula naujos „Lygumų šaltinio“ klubo narių knygos, skamba dainos Šakių literatų žodžiais“,- teigė L. Martinkaitytė - Rimienė.

 Gruodžio 17 dieną ,,Lygumų šaltinis“ rinkosi į adventinę popietę klubo gimtadieniui prisiminti. Popietėje dalyvavo Šakių savivaldybės mero pavaduotoja Rima Rauktienė, Šakių kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė, Šakių viešosios bibliotekos direktorė Regina Ūsienė.

„2014 metais švęsime 35-ąsias metines, kai savo kūrybinę veiklą, pasivadinę „Lygumų šaltiniu“, pradėjo pirmieji Šakių rajono literatai Gediminas Sapetka, Jonas Cvirka, Nijolė Masteikaitė, Alberta Dragūnaitienė, Teresė Norvyda Vitkauskienė, Valerija VIlčinskienė, Antanas Andrijonas, Algimantas Krapavickas,  Juozas Noreika, Janina Martišienė,- prisiminė L. Martinkaitytė - Rimienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.