Ugniagesiai ieško savanorių, o policija – supratingumo

rekesiusAntradienį Šakių seniūnijoje su gyventojais susitikę priešgaisrinės tarnybos bei policijos komisariato atstovai atsakė į visus miestelėnų pateiktus klausimus. Daugiausia jų sulaukė policija.  
 
Nuotr. Virginijus Rekešius skatino šakiečius tapti savanoriais ugniagesiais.
 
Ieško savanorių

Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Rekešius ragina aktyviai naudotis gyventojų perspėjimo informavimo sistema, savo telefono aparate suaktyvinti pranešimų priėmimo funkciją.

„Kiekvienas turi galimybę gauti pranešimą, tik reikia atitinkamai paruošti telefoną“, – sakė V. Rekešius. Gresiant ar susidarius ekstremaliai situacijai labai svarbu kuo greičiau bei tiksliau informuoti visuomenę apie atsiradusią grėsmę ir pateikti rekomendacijas, kaip elgtis vienu ar kitu atveju. Ši paslauga gyventojams nemokama. Kaip telefono aparate suaktyvinti pranešimų funkciją, daugiau informacijos internetiniame puslapyje gpis.vpgt.lt

Nuo 2016 m. įsigalios priešgaisrinės saugos pakeitimų įstatymas. Jame nustatyta, kad ugniagesiai-gelbėtojai turi telkti savanorius į pagalbininkų grupę.

„Kiekvienas norintis gali tapti savanoriu ugniagesiu ir prisidėti prie ugniagesių veiklos. Prisidėti galima mintimis ir darbais. Mintimis, kad galite agituoti už saugią gyvenseną, darbais, kad jūs dalyvaujate gaisro gesinime. Tai labai kilni veikla, – sakė V. Rekešius. – Ši savanorystė yra iš biednumo. Kuo biednesnis, tuo dvasiškai turi būti stipresnis.“ Norintys tapti savanoriais 18–65 m. amžiaus piliečiai gali kreiptis į V. Rekešių.  

Bendrystė – stiprybė

Nors policijos darbas visuomenės akyse vis labiau auga, priekaištų netrūksta. Šakių policijos komisariato viršininkas Mindaugas Akelaitis ragino atvirai įvardyti visas policijos veiklos blogybes. „Kaip policijos komisariato viršininkas esu suinteresuotas, kad dirbtume nepriekaištingai. Tai yra vizija ir noras. Pats žinau mūsų veiklos trūkumus. Žinau, kaip kai kuriuos trūkumus šalinti“, – kalbėjo M. Akelaitis. Viršininkas pasidžiaugė, kad rajone gyventojai gana pilietiški. Vis daugiau kuriasi saugių kaimynysčių grupių.

„Turime 27 policijos rėmėjus. Šie žmonės išdirbę po 500 val. Jie aukoja savo laisvą laiką, dirba petys petin su policijos pareigūnais“, – sakė M. Akelaitis. Be to, pilietiškų gyventojų dėka sulaikytas ir nubaustas ne vienas girtas vairuotojas.

„Rajone yra labai daug šviesių dalykų. Mes norime, kad viskas būtų idealiai, kaip vakaruose, bet prie to tiesiog turime priaugti. Bendrai galime padaryti labai daug“, – sakė M. Akelaitis.
 
Dalinasi atsakomybe

Dabar įprasta į policiją kreiptis dėl pačių menkiausių priežasčių – dėl šunų butuose, išvaikščiotos pievos ir kt. Pasak policijos viršininko, visų bėdų policija viena negali išspręsti.

„Dėl šuniukų ir karvyčių iškilusias problemas spręsti turėtų ir seniūnijos, savivaldybės administracijos darbuotojai. Jeigu išvažinėjo pasėlius arba pievą, rašo policijai pareiškimą. O iš tikrųjų turėtų kreiptis į  Žemės ūkio skyrių, kuris įgaliotas už tai bausti. Nenoriu atsikratyti savo darbo, tiesiog kiekviena institucija turi atlikti savo pareigas“, – sakė M. Akelaitis.

2012 m. viduryje Šakių rajono policijos komisariate dirbo 92, šiandien – 62 pareigūnai. Deja, pritraukti jaunimą, kad ateitų į policiją dirbti, nėra lengva.

„Nuo kitų metų vidurio augs minimali alga. Tokį atlyginimą policijos pareigūnas ir gauna, – kalbėjo M. Akelaitis. Nors policijos pareigūnų pajėgos drastiškai sumažėjusios, viršininkas pasidžiaugė: kol kas komisariato darbuotojai spėja atlikti visas jiems teisiškai pavestas pareigas.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.