Sporto taryba viliasi nebūti tik statistiniu vienetu

Sporto tarybos pirmininku vienbalsiai išrinktas Jaunimo kūrybos ir sporto centro direktorės pavaduotojas Paulius Puskunigis (antras iš dešinės), kuris visai tarybai linkėjo kolegiško darbo bei apčiuopiamo rezultato. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ
 
Praėjusį ketvirtadienį į pirmąjį posėdį rinkosi Sporto taryba, kuri savivaldybės tarybos sprendimu buvo patvirtinta liepą. Tad nors susitikimo metu pasidalinta mintimis, kuria kryptimi sportą populiarinti siekianti taryba planuoja dirbti, visgi pirmiausiai neapsieita be formalumų – pirmininko ir jo pavaduotojo išrinkimo.

Kaip teigė minėtos tarybos narius savo kabinete priėmęs meras Raimondas Januševičius, pastaruoju metu sportui rajone buvo skiriamas menkesnis dėmesys, ar bent iš šalies, jo žodžiais, taip atrodė, tad jis vylėsi, kad naujas darinys – Sporto taryba – prisidės prie to, kad rajone įvairių sričių sportas būtų matomas labiau.

Tai, kad rajone atsirado tokia taryba, vienbalsiai džiaugėsi ir patys Sporto tarybos nariai, tarp kurių ne tik įvairių rajone veikiančių organizacijų vadovai, bet ir seniūnė Rita Grigaitienė, neįgaliesiems atstovaujanti „Šakių Vilties“ vadovė Roma Dėdynienė, savivaldybės tarybos narių atstovas Valdas Stankūnas, beje, taip pat susijęs su sportu.

Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro (JKSC) direktorės pavaduotojas Paulius Puskunigis vylėsi, kad taryba nebus tik statistinis vienetas, visi nariai kolegiškai prisidės prie sporto gerovės rajone.

„Linkiu kolegiško darbo ir, svarbiausia, apčiuopiamo rezultato“, – sakė P. Puskunigis, kuris vienbalsiai išrinktas Sporto tarybos pirmininku, o pavaduotoja, taip pat vienbalsiai, išrinkta jo kolegė, JKSC pavaduotoja moksleivių sportui Vitalija Gudzinevičienė.

Susitikimo metu kalbėta apie tai, kad reikia dėti daugiau pastangų į komunikaciją ir siekti į sportines veiklas, renginius labiau įtraukti ne tik organizacijų narius, bet ir platesnę visuomenę. Savivaldybės tarybos narys, VšĮ „Motorsport LT“ vadovas V. Stankūnas siūlė apskritai nusimatyti keletą konkrečių darbų kadencijai ir siekti jų įgyvendinimo. Vieną pasiūlymą jis pateikė jau pirmojo posėdžio metu.

„Kelsiu klausimą dėl sportui nusipelniusių kraštiečių atminimo įamžinimo“, – sakė V. Stankūnas, siūlęs ir konkretų pavyzdį – įamžinti automobilių sportui nusipelniusio Romualdo Barkausko atminimą.

Jo mintį iškart teigiamai įvertino ir sporto klubų sąjungos prezidentas Kęstutis Smirnovas, siūlęs galbūt šią idėją vystyti prie JKSC, kur būtų galima įrengti savotišką sportui nusipelniusių žmonių alėją, įrengti atminimo lentą ar pan.

K. Smirnovas taip pat siūlė teikti savivaldybės tarybai rekomendacinį siūlymą, kad kitų metų biudžete finansavimas sporto projektams būtų padidintas nors 10 tūkst. eurų (dabar finansavimas yra 20 tūkst. eurų), o vienam projektui maksimaliai galėtų būti skirta ne 2, o 3 tūkst. eurų. Ne pirmą kartą prabylama ir apie sporto premijas, tačiau svarstyta, kad joms lėšų turėtų būti skirta papildomai.

Meras susitikimo metu informavo, kad „Varpo“ mokyklos stadionas projektavimo stadijoje, teigė, jog koreguojami ankstesni sprendiniai, esą net bus ieškoma būdų, kaip praplėsti sklypo teritoriją, kad stadionas atitiktų kuo aukštesnius reikalavimus, nors darbai ir kainuotų daugiau bei užtruktų ilgiau.

„Gal daryti ilgiau, bet turėti tikrai gerą“, – sutiko K. Smirnovas.

„Noriu informuoti, kad stadiono klausimai neužmiršti, su JKSC esame kalbėję ir apie uždarą futbolo angarą, kad būtų galima sportuoti ir žiemos bei rudens metu“, – apie sporto infrastruktūrą kalbėjo meras.

Sporto taryba sutarė į darbinį posėdį rinktis dar šį mėnesį.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.