Alkanas mokytojas neužtikrins gero mokyklos klimato

remelyteGiedrė MERČAITIENĖ

Penktadienį Šakiuose viešėjusi LR Švietimo ir mokslo ministrės patarėja Irena Remelytė savivaldybėje susitiko su kai kurių rajono švietimo įstaigų vadovais, mokytojais. Šie, paraginti išsakyti švietimo skaudulius, akcentavo mažus atlyginimus ir pensijas, pensinio amžiaus ilginimą bei pasenusius vadovėlius. „Mokykla gali viską duoti vaikui tada, kai joje yra saugus, sveikas, sotus mokytojas“, – akcentavo E. Dragūnaitytė.

Nuotr. Penktadienį savivaldybėje viešėjusi švietimo ir mokslo ministrės patarėja Irena Remelytė skatino rajono švietimo bendruomenę išsakyti didžiausius skaudulius, pasidžiaugti gerais dalykais.

Reikalauja didesnių atlyginimų

Šalies mokyklas lankančių ministerijos atstovų tikslas – pasižiūrėti, kaip mokykloms sekasi įgyvendinti švietimo strategijos, Vyriausybės programos priemonių nuostatas, planus. Kaip pabrėžė ministrės patarėja I. Remelytė...

(Daugiau paskaityti galite lapkričio 24 dienos laikraštyje arba po savaitės internete)

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar renginių pasiūla rajone atitinka jūsų poreikius?

klausimelis 06 04Nerijus iš Kudirkos Naumiesčio:

Nežinau, kokia situacija likusiame rajone, bet Kudirkos Naumiestyje, atrodo, visai užtenka. Nors šiaip nelabai ką galiu pasakyti, kadangi apskritai renginiai man nėra pats aktualiausias dalykas. Kai Lietuvoje būname, kartais į kokį nors užsukame. Dažniausiai – į koncertus, šie labiausiai domina. 

klausimelis 06 04 2

Eglė iš Gelgaudiškio:

Užtenka tų renginių. Pati gyvenu Gelgaudiškyje, jei vyksta koks netoliese, stengiuosi apsilankyti. Kartais vykstame ir į kituose mestuose vykstančius renginius. Kalbant apie rajoną, mes dažniausiai renkamės tokius, kurie ir vaikams skirti, pavyzdžiui, šeimos šventę, vaikų dienos šventę. Tik tokio tipo renginių, kur veikos netrūktų ir mažiesiems, būtų atrakcionų, žaidimų ir t.t., organizuojama skurdokai, galėtų būti ir daugiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px